Det var i maj 2017 som nuvarande 24-åriga sjuksköterskan Jenn Wiles i Storbritannien drabbades av en svår panikattack när hon var på konsert med sina vänner. När Jenn, som då var student, började känna sig allt mer ångestladdad så sökte hon upp läkare, och fick antidepressiv medicin utskriven.

Samtidigt kände hon att något var fel.

– Det hade skett en stor förändring i min personlighet. Jag hade bara den här känslan av stundande katastrof, som om något dåligt skulle hända och jag var gråtfärdig hela tiden, säger hon till Daily Mail.

Trots flera turer till läkarna så kunde ingen hitta vad som var fel med henne.

December samma år blev Jenn yr på sitt jobb på en pub, och gick hem för att sova. När hon vaknade och kände sig sjuk tidigt morgonen därpå så ringde hon sjukvårdsupplysningen – och började få slaganfall medan hon pratade med dem i telefon.

Gill födde sitt första barn – tvingas leva med stomipåse och blev av med jobbet

Jenn kunde bli hjärnskadad av sjukdomen

Jenn kördes i ilfart till sjukhus med ambulans och det gjordes många tester på henne. Hon diagnostiserades med hjärnhinneinflammation, en sjukdom som kan vara dödlig. Som en följd av sjukdomen försattes hon i en medicinsk koma, och Jenns familj fick höra att de skulle ställa sig in på att hon kunde vara allvarligt hjärnskadad – om hon ens vaknade upp igen. Hjärnhinneinflammation drabbar 6000 personer i Storbritannien varje år.

Efter att ha vaknat upp den andra januari, så skulle det ändå dröja till 18 januari innan Jenn minns något igen. Hon har då en lucka från det att hon började känna sig yr på puben en dryg månad tidigare.

– Jag hade legat i koma över hela julen och nyåret. Första gången läkarna försökte väcka mig så svarade jag inte. De sa till min familj att jag kämpade för mitt liv och kanske inte överlevde kvällen. Vi är en väldigt tajt familj så det sliter sönder mig att tänka på att de fick höra det, säger Jenn Wiles till Daily Mail.

117-årig nunna överlevde corona – smittades på ålderdomshemmet