Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Skulle passa pojken en timme – stannade kvar hela uppväxten

09 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Rosalinda blev ombedd att ta hand om grannens son i en timme medan hon handlade – men mamman kom aldrig tillbaka.
Istället bodde han hos henne tills han blev myndig.
Då bestämde sig Rosalinda för att viga sitt liv åt att bli fosterförälder.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Rosalinda var inte gammal när hon för första gången fick ansvar för ett barn. Medan hon numera har passerat 70-strecket, så var hon bara knappa 20 år när hennes granne ringde på och undrade om hon kunde lämna sin lilla son hos henne en timme medan hon åkte till affären. Men grannen kom aldrig tillbaka – istället blev sonen kvar hos Rosalinda tills det att han fyllde 18 år.

Idag har Rosalinda en uppmärksammad Tiktok-kanal, där hon har över 50 000 följare och berättar om sitt liv och kall som fosterförälder. I en video förklarar hon hur den kvarglömda grannpojken förändrade hennes liv för alltid.

– Den lilla pojken stannade med mig genom mitt äktenskap som jag har berättat om förut, tills han fyllde 18 när han hittade sin pappa och lämnade för att starta ett nytt liv med sin pappa, och kanske sin mamma, jag är inte säker, säger Rosalinda i videon som nu har setts över 300 000 gånger.

Annons

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Adopterade en dotter

När bonussonen lämnade hemmet kände Rosalinda att hon ville fortsätta ta hand om utsatta barn, och skrev upp sig som fosterförälder.

– Jag bestämde mig föra att bli fosterförälder. Mitt första fosterbarn var en liten pojke som hette Adeola. Under åren har jag fostrat många barn och det ledde till att jag fick min dotter, säger hon.

Efter många år som fostermamma valde Rosalinda att adoptera sitt första barn 1990, en dotter vid namn Lola. I videon beskriver hon dottern som en ”så vacker liten bebis”. Mor och dotter är idag tajta, och Lola dyker med jämna mellanrum upp i Rosalindas videos på Tiktok, nu 30 år gammal.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons