Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Sonens brev till tomten får pappan att bryta ihop

12 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografReddit, TT.
Alla kan inte tillbringa så mycket tid med sin familj som de skulle önska under juletid.
När den här pappan fick se vad hans son skrivit i ett brev till jultomten bröt han ihop i tårar.
”Jag grät när jag öppnade vår sons brev till tomten”, skriver han.
Annons
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppenBrand logo
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen

Julen brukar kallas för en riktig familjehögtid, och många ser fram emot julledighet för att kunna tillbringa många mysiga dagar med sina barn eller nära och kära. Julfirandet förknippas ofta med mycket god julmat, lussekatter, pepparkakor och glögg, och kanske sällskapsspel eller vinterpromenader med familjen.

Men det är långt ifrån självklart för alla. De som arbetar under julen får inte träffa sin familj så mycket som de skulle vilja, och för personer inom vissa yrkesgrupper kan julen till och med vara den mest hektiska tiden på hela året. För de som arbetar med handel av olika slag är december en minst sagt stressig månad.

Några som kan tvingas jobba mer än de skulle önska under juletider är de som arbetar med att köra ut och leverera paket, eller som arbetar i postombuden. Har man då familj och barn som väntar hemma är det lätt att känna att man inte hinner med allt man vill.

Annons

Sonens fina ord rör pappan till tårar

I ett uppmärksammat inlägg på internetforumet Reddit, som Newsner har uppmärksammat, visar en man hur barnen kan påverkas av ett stressigt jobbschema. Han arbetar som UPS-förare, och kör alltså ut paket, vilket gör att han måste jobba riktigt hårt kring jul – något hans son hade märkts.

”Jag grät när jag öppnade vår sons brev till tomten”, skriver mannen på Reddit och lägget ut en bild på ett brev som sonen själv har skrivit till tomten.

I brevet ber sonen Jonah inte om dyra presenter och leksaker – han vill bara få umgås med sin pappa.

”Kära Tomten. Jag vill väldigt gärna tillbringa mer tid med min pappa, så jag hade verkligen älskat och uppskattat om du kan hjälpa honom få sluta tidigare från jobbet. För han jobbar på UPS och människor beställer så mycket paket. Så jag hade älskat om du kunde hjälpa honom på något sätt. Vänligen, Jonah”, skrev sonen i brevet.

Annons