Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kvinnan bryter ihop efter händelsen på gymmet

12 sep, 2023 
AvStina Meyerson
FotografTiktok/@steph5468
Kroppskomplex på gymmet
Stephanie Hoffman tampas med kroppskomplex samtidigt som hon kämpar med återhämtning från en långtidssjukdom. På grund av både hjärnspöken och tidigare påhopp är hon på sin vakt när hon befinner sig på gymmet – och när en ”typisk gymkille” närmade sig henne förväntade hon sig det värsta. Här är hans ord som fick henne att bryta ihop och dela sin upplevelse på TikTok – i ett klipp som i skrivande stund över 15 miljoner visningar, 1,6 miljoner gilla-markeringar och 75 tusen kommentarer.
Annons
Se 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomarBrand logo
Se 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomar

Gymmet är dessvärre inte enbart en trygg, neutral plats för träning för alla – även om det verkligen borde vara det. Att befinna sig på gymmet kan kännas laddat eller osäkert av olika anledningar och somliga kan uppleva press eller helt enkelt känna sig avskräckta av gymkulturen.

Stephanie Hoffman tampas med långtidssjukdom och delar med sig av sin historia och återhämtning på sociala medie-appen TikTok. Hon är en av de som upplevt både ångest och rädsla i samband med gymmet, där hon tränar som del av hennes läkningsprocess.

– Som en större kvinna kan man ha många tankar i huvudet på gymmet. Man kan få hjärnspöken, berättar hon i ett klipp på TikTok.

”Djupt rotad osäkerhet”

Vidare förklarar profilen att hon blivit ärrad av elaka kommentarer om hennes figur. Hon minns särskilt när en kille på gymmet hostade fram ordet ”träsktroll” och hånskrattade åt henne, tillsammans med sin kompis. Den händelsen fastnade hos henne.

Annons

– Jag har fortfarande djupt rotade osäkerheter kring min vikt.

Därför har Stephanie kommit att bli på sin vakt i gymmiljön. Så när en tuff och seriös ”gymkille” – som profilen kallar honom – närmade sig henne, väntade hon sig att gamla sår skulle rivas upp och trodde att hon skulle få utstå ännu mer mobbning kring hennes kropp.

Men vad han egentligen ville säga Stephanie var inte alls vad hon trodde. Det fick henne att bryta ihop och dela sin upplevelse med sina följare på TikTok.

Orden som får Stephanie att bryta ihop

Orden som den stereotypiska ”gymkillen” ville säga Stephanie var: ”Jag har sett dig här varje vecka, nästan varje dag. Och jag är stolt över dig”.

– Jag hade en tuff dag i dag, men vet ni vad? Det gjorde hela min dag, berättar Stephanie i tårar.

Hon vill vidare uppmana alla att vara mer uppmuntrande gentemot andra som kämpar och försöker – och belyser hur mycket ett par vänliga ord kan betyda för någon som går igenom någonting tufft.

Här kan du se klippet:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons