Molly Hammar - stilresan de senaste 10 åren
1:56

Efter reklamen: Molly Hammar - stilresan de senaste 10 åren

(1:56)

Slå på ljud

Så mycket bättre-artisten Molly Hammar har länge varit en stark motståndare mot de skönhetsideal som råder i samhället, och skriver regelbundet om den betungande kroppshetsen som framför allt påverkar yngre kvinnor.

I ett inlägg på Instagram berättar hon nu om en jobbig shoppingtur på stan där hon hade svårt att hitta snygga kläder som passar, då många butiker är väldigt begränsade i vilka klädstorlekar de har. Om man inte passar in i den snäva normen är det helt enkelt väldigt svårt att hitta plagg som är sitter snyggt och bekvämt.

””Om jag inte hittar byxor som passar mig här kommer jag börja gråta” sa jag för 4 min sen när jag med ett sista hopp gick in i en butik för att hitta byxor som går över mina lår”, skriver Molly Hammar på Instagram, till en bild där hon står i ett provrum klädd i grön topp och svarta byxor.

Hon fortsätter med att kritisera hur kroppshets och -ideal gör att hon tvingas reflektera över att hon gått upp i vikt, trots att hon känner sig stark och frisk.

”Jag hatar samhället jag hatar SMAAAALHETSEN jag hatar att jag ens måste reflektera över viktuppgång jag hatar att alla är så tysta och besatta!!! Men egentligen vill jag bara gråta för det är så sorgligt att jag ska behöva bli ledsen o arg en solig dag på stan, i en fullt fungerande stark kropp”, skriver hon.

Molly Hammar hyllas – många känner igen sig

Molly Hammar är långt ifrån ensam i att känna så här – inlägget har gillats närmare 15 000 gånger på en dag, och fått mängder av stöttande kommentarer från kändisar och från fans som känner igen sig.

”Fina vackra modiga ärliga du som säger det vi alla nån gång känner…!”, skriver Pernilla Wahlgren.

”Det är dags att affärerna och modet börjar anpassa sig efter våra kroppar och inte tvärtom!”, skriver en annan person, som konstaterar att hon känt precis som Molly de senaste gångerna hon shoppat kläder.

”Jag letar efter byxor som ska passa mig i butikerna febrilt och när jag inte hittar några så står jag där och tänker ”det är jag som inte passar in i detta samhället. Man ska vara smal för att passa in” ”det är jag som kommer få sitta inne i sommar och gömma mig för att ingenting passar som det ska”Men så kommer du med ditt inlägg och jag känner mig inte längre ensam”, skriver en annan kvinna under inlägget.

Mest läst