Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hålla
1:04

Efter reklamen: Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hålla

(1:04)

Slå på ljud

Det är aldrig för sent att hitta kärleken och stigande ålder är heller inget hinder för den som söker efter en livspartner.

Den 102-åriga Kristian Nielsen och hans Anna-Lisa är ett levande bevis på att man kan hitta kärleken sent i livet. Om man vågar satsa.

Det hela började med en kontaktannons i tidningen Kvällsstunden för sex år sedan – och i dag är de oskiljaktiga dansanta sambos!

– Jag är lika förälskad i henne som när jag var yngre. Det är precis likadant. Jag tycker så mycket om henne, hon är speciell, säger Kristian i ett inslag i Nyhetsmorgon från den gångna helgen.

Vad han menar är att det känns likadant i kroppen att vara vid 102 års ålder, som det gjorde när han var 20 år.

Marie Göranzons rädsla för att förlora Jan Malmsjö

Svarade på Kristians kontaktannons: ”Jag är en ensam dam 80 plus”

För sex år sedan var, den då 96-åriga, Kristian trött på att leva ensam. Han tog till skrivarbordet och skickade in en kontaktannons i tidningen Kvällsstunden, från signaturen ”Ensam vid telefonen”.

Kristian, som är från Danmark, hade vid tidpunkten levt 60 år i Värmland.

Anna-Lisa Johansson läste annonsen och bestämde sig för att svara.

”Hej du ensamme man vid telefonen, jag är en ensam dam 80 plus som bor i Halmstad. Enligt mina vänner är jag en glad och positiv till det mesta”, inledde hon svaret.

Anna-Lisa läser upp hennes brevsvar till Krisitans kontaksannons, i ett inslag på Nyhetsmorgon.

Anna-Lisa läser upp hennes brevsvar till Krisitans kontaksannons, i ett inslag på Nyhetsmorgon.

TV4

De började dejta på distans. Först via långa telefonsamtal och sedermera genom att Anna-Lisa tog tåget upp till Karlstad för att träffa Kristian. Något som hon hemlighöll från närmsta familjen med lögnen om att hon åkte för att hälsa på en väninna.

Firade 102-årsdagen: ”Det är hälsosamt att dansa”

Men kärleken dem emellan gick inte att ta miste på och de beslöt sig för att de ville leva resten av livet tillsammans. I dag har Kristian har flyttat till kärleken i Halmstad, där de är sambos.

I Nyhetsmorgons inslag får tv-tittarna följa med hem till paret och se bilder från Kristians 102-årsfest som ägde rum nyligen. De båda är svaga för fest och dans,

–Man träffar ju folk och det är hälsosamt att dansa. Om man får en kvinna som dansar bra är det en fördel. Dansa tycker jag om, säger Kristian i TV4:s reportage.

Kristian och Anna-Lisa dansar tillsammans för att fira hans 102-årsdag.

Kristian och Anna-Lisa dansar tillsammans för att fira hans 102-årsdag.

TV4

Så lever Marko ”Markoolio” Lehtosalos exhustru Jessica i dag

–Anna-Lisa är den kvinna jag tycker mest om, av alla jag har mött, säger Kristian varpå hon skrattar och säger att det har varit ”en del” kvinnor innan henne.

Paret är, som uppnår 196 levnadsår tillsammans, berättar avslutningsvis om framtidsplanerna:

– Vi har våra planer, vi ska vara förälskade så gott det går. Det är en önskan vi har. Vi har inte så många planer på att åka ut i världen. Vi har varandra, det är det viktigaste.

Mest läst