6 kändisar med okända tvillingar
1:15

Efter reklamen: 6 kändisar med okända tvillingar

(1:15)

Slå på ljud

Skulle någon annan än du kunna vara mamma till ett barn som du fött? Om du har en enäggstvilling är svaret faktiskt ja – åtminstone genetiskt. Det upptäckte nyligen tvillingarna Sam och Alex Steffes från USA. Systrarna är enäggstvillingar och helt identiska till både utseende och dna, som enäggstvillingar ju är.

I en video på Tiktok, som också har lyfts av brittiska The Sun, kommer de fram till att Sams dotter Giada lika gärna skulle kunna ha Alex som mamma, fast det är Sam som burit henne i magen och fött fram henne.

Paret trodde inte att de kunde få barn – fick nio barn på tre år

”När man tänker på hur man har burit och fött den här bebisen, men att ni båda genetiskt anses vara hennes mamma”, skriver Sam över ett videoklipp.

Hon skriver också: ”Det är häpnadsväckande för mig. Problem enäggstvillingar kan relatera till”.

Skulle de två ta ett dna-test för att se vem som är mamma till Giada skulle läkarna omöjligen kunna veta vem av dem som fött bebisen och vem som bara är moster.

Upptäckten – kusinerna blir som syskon

Den speciella upptäckten fascinerar många, och klippet har setts flera miljoner gånger av personer som tycker det är intressant. Bland kommentarerna undrar en person om Sams och Alex barn skulle vara syskon på grund av detta, trots att de är kusiner.

”Halvsyskon! Dna-mässigt skulle det vara som att de hade samma mamma men olika pappor”, svarar Sam.

En skriver ”Det skulle vara konstigt men coolt samtidigt”, medan en annan skämtar ”När du har gjort allt jobb i grupparbetet men de andra också får beröm”.

Mest läst