Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Systrarnas upptäckt – båda kan vara mamma till dottern

22 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Att vara identisk tvillingar kommer med en del unika egenskaper som andra inte kan relatera till.
Efter att Sam Steffes fött sin dotter insåg hon att tvillingsystern Alex lika gärna kunde vara mamma till bebisen.
”Problem enäggstvillingar kan relatera till”, skriver hon i en video.
Annons
6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

Skulle någon annan än du kunna vara mamma till ett barn som du fött? Om du har en enäggstvilling är svaret faktiskt ja – åtminstone genetiskt. Det upptäckte nyligen tvillingarna Sam och Alex Steffes från USA. Systrarna är enäggstvillingar och helt identiska till både utseende och dna, som enäggstvillingar ju är.

I en video på Tiktok, som också har lyfts av brittiska The Sun, kommer de fram till att Sams dotter Giada lika gärna skulle kunna ha Alex som mamma, fast det är Sam som burit henne i magen och fött fram henne.

”När man tänker på hur man har burit och fött den här bebisen, men att ni båda genetiskt anses vara hennes mamma”, skriver Sam över ett videoklipp.

Hon skriver också: ”Det är häpnadsväckande för mig. Problem enäggstvillingar kan relatera till”.

Annons

Skulle de två ta ett dna-test för att se vem som är mamma till Giada skulle läkarna omöjligen kunna veta vem av dem som fött bebisen och vem som bara är moster.

Upptäckten – kusinerna blir som syskon

Den speciella upptäckten fascinerar många, och klippet har setts flera miljoner gånger av personer som tycker det är intressant. Bland kommentarerna undrar en person om Sams och Alex barn skulle vara syskon på grund av detta, trots att de är kusiner.

”Halvsyskon! Dna-mässigt skulle det vara som att de hade samma mamma men olika pappor”, svarar Sam.

En skriver ”Det skulle vara konstigt men coolt samtidigt”, medan en annan skämtar ”När du har gjort allt jobb i grupparbetet men de andra också får beröm”.

Annons