Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Trodde maken försvann – hittade honom i huset efter åtta månader

10 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
I åtta månader trodde Jennifer Maedge att hennes man Richard hade försvunnit spårlöst, och den lokala polisen letade vitt och brett efter honom.
Men när hon en dag i december 2022 skulle plocka fram juldekorationerna gjorde hon en fruktansvärd upptäckt.
– Även om vi inte ville att det skulle sluta som det gjorde så är det fortfarande ett slut som gör att vi kan föra honom till sista vilan, säger hustrun.
Annons
Krimfallen som skakade SverigeBrand logo
Krimfallen som skakade Sverige

Det var i april 2022 som 53-åriga Richard Maedge försvann från sitt hem i Troy, i delstaten Illinois. Efter att ha sagt till sin fru Jennifer att han skulle åka tidigt till jobbet den 27:e, så reagerade frun på att bilen stod kvar på samma ställe utanför huset när hon kom hem från jobbet på kvällen. Inne i huset hittade hon hans nycklar och plånbok, men maken var spårlöst försvunnen.

Polisen tillkallades efter försvinnandet, och letade igenom huset flera gånger i jakt på Richard eller ledtrådar till vart han tagit vägen. När de inte kunde hitta honom anmäldes han som försvunnen. Efter några månader tillkallades polisen till huset på nytt när Jennifer reagerade på att den avloppsliknande doft som dykt upp i huset i samband med Richards försvinnande inte avtagit. Polisen letade då igenom huset på nytt utan att hitta något, och Richard förblev försvunnen.

Annons

Tragiska upptäckten efter makens försvinnande

Det var inte förrän den elfte december 2022 som det underliga försvinnandet fick en tragisk förklaring. När Jennifer bestämde sig för att julpynta och gick till förrådet i huset för att plocka fram prydnaderna upptäckte hon resterna av sin make – han hade gått bort i förrådet och blivit mumifierad.

– Jag bestämde mig för att pynta julgranen och letade efter en påse med julpynt, och det var då jag hittade honom, har Jennifer berättat för lokala nyheterna Belleville news, skriver The Sun.

Jennifer Maedge.

Även om det var en chockartad och tragisk upptäckt känner Jennifer en lättnad över att kunna begrava sin make.

– Även om vi inte ville att det skulle sluta som det gjorde så är det fortfarande ett slut som gör att vi kan föra honom till sista vilan, säger hustrun.

Polisen har också slagit fast att det inte låg något brott bakom Richards bortgång.

– Under obduktionen fann vi inga skador eller andra bevis sim skulle indikera något skändligt gällande herr Maedges död, säger rättsläkaren.

Annons