Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Fotbollsstjärnan Jeremy Finlayson har gift sig med cancersjuka kärleken

06 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografInstagram
Världskända australiensiska fotbollsstjärnan Jeremy Finlayson gifte sig i helgen med obotligt cancersjuka kärleken Kellie Gardner.
Makarna hade precis blivit föräldrar till dottern Sophia när livet vändes uppochner totalt.
Annons
Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

Australienaren Jeremy Finlayson, en av kontinentens mest framstående fotbollsstjärnor i AFL [Australian Football League reds. anm.], delade under den gångna helgen med sig av glädjande nyheter; han och kärleken Kellie Gardner har gift sig.

Deras bröllop var initialt planerat att äga rum i oktober förra året, men blev framskjutet efter att Kellies sjukdomstillstånd förvärrats. Hon har diagnostiserats med obotlig cancer, för andra gången.

25-åringen fick cancerdiagnos efter dotterns födsel

Jeremy Finlayson, professionell australisk fotbollsspelare som spelar för Port Adelaide Football Club, och hustrun Kellie Gardner har varit ett par länge.

Men vid 25-års ålder, precis efter att ha fött deras gemensamma dotter Sophia, vändes Kellies och hela familjens liv uppochner: hon hade drabbats av tjocktarmscancer.

Annons

Innan diagnosen levde hon ett mycket aktivt liv och deltog regelbundet i maraton.

Jeremy hade precis bytt klubb till Port Adelaide för att kunna vara närmare kärleken och deras nyfödda dotter när de fick de tuffa beskedet. Läkarna hade hittat en tumör lika stor som en tennisboll i hennes mage.

– Vi flyttade in i vår lägenhet den sjunde november och jag fick diagnosen den 17:e samma månad, berättade hon i podcasten The Soda Room nyligen. Hon fortsätter:

– När det kommer till att hantera beskedet så levde vi i förnekelse, om jag ska vara helt ärlig. När man hör ordet ”cancer” så tänker man på någon i 60-årsåldern – man tänker i alla fall inte på en 25-åring. Inte en fysiskt stark ung mamma, som jag var.

Cancern kom tillbaka i lungorna

Gardner berättar vidare att det var ilskan som sporrade henne mest under behandlingen mot sjukdomen. Som hon till sist blev färdigbehandlad från med goda resultat.

Annons

Familjen åkte till Hawaii för att fira och lämna det tuffa året bakom sig. Läkarna var lika optimistiska.

Men i januari stod det klart att familjen inte kan andas ut. Cancern var tillbaka – i lungorna den här gången – och den går inte att behandla.

– Cancern som fanns i tarmsystemet hade metastaserats och spridit sig till lungorna, berättar Kellie i poddavsnittet.

Hon förklarar vidare att rädslan för hennes eget liv inte infunnit sig, men att hon bär på mycket rädsla för Jeremys och Sophias skull.

– Jag skulle ta hennes sjukdom om jag kunde, säger Jeremy.

”Läkarna gör allt de kan”

Paret, numera äkta makarna, pratar inte längre om framtiden. De lever i nuet. Kellie vet att varje ögonblick med deras dotter på 1,5 år är ovärderligt.

Hon använder också sociala medie-plattformar för att sprida kunskap om sjukdomen och uppmana unga vuxna att undersöka sig ofta – en handling som kan rädda livet.

Kellies förhoppning är, i dagsläget, att försöka få uppleva så många milstolpar som möjligt i Sophias liv.

Annons

– Läkarna gör allt de kan för försäkra sig om att jag fortfarande finns här i tid till vårt bröllop i oktober, men framför allt, för att kunna närvara vid min egen dotters bröllop om 20 år, sa hon till sportsajten 7NEWS i höstas.

Se också: Elin Ekman om obotliga bröstcancern: "Jag samlar liv"Brand logo
Se också: Elin Ekman om obotliga bröstcancern: "Jag samlar liv"

Jeremys och Kellies bröllopslycka

Bröllopet blev sedermera uppskjutet på grund av Kellies sjukdom, men under den gånga helgen fick de äntligen säga ”ja” till varandra under en intim ceremoni med åtta av deras ”viktigaste personer” och närmsta familj som vittnen.

Jeremy och Kellie sampublicerade en bild på Instagram, där de båda visar upp sina ringar efter ceremonin, med den enkla texten ”Finlayssons” intill. Vilket skvallrar om att alla familjemedlemmar numera delar samma efternamn.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons