Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tvillingsystrarna firade sin 100-årsdag tillsammans – lever ihop

23 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Tvillingarna Norma Matthews och Edith Antonecchi vill tillbringa sina sista år i livet tillsammans.
När de identiska systrarna fyllde 100 år var det självklart att fira ihop.
– Edy har alltid funnits där för mig och jag har alltid funnits där för henne, säger Norma till Washington Post.
Annons
6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

Få relationsband är så starka som de mellan tvillingar. Det visar inte minst 101-åringarna Norma Matthews och Edith ”Edy” Antonecchi från USA.

Tvillingsystrarna föddes i december 1921, och växte upp tillsammans med en ensamstående mamma i Revere, Massachusetts. Det var inte en problemfri barndom, men eftersom de hade varandra kunde de ha roligt ändå.

– Vi hade det inte lätt, men vi hade väldigt roligt. Vi såg till att göra det roligt, sa Edy Antonecchi till Washington Post i februari 2022.

Annons

Efter att de två gått ut gymnasiet blev Edy sjuksköterska, medan Norma gick vägen att bli frisör. Systrarna gifte sig med varsin man, med bara tre månader mellan bröllopen, och levde sedan nära varandra i samma område under hela 51 års tid. I sina långa liv har Edy och Norma aldrig bott så långt ifrån varandra att de inte kan åka buss för att ses.

Vill alltid vara med varandra

Att de alltid bott på nära avstånd har varit helt medvetet.

– Vi bestämde att det var viktigt för oss att alltid leva så nära varandra som vi kunde, säger Norma till Washington Post.

Annons

Systrarna valde att tillbringa sina sista år i livet tillsammans. När de fyllde 100 år i december 2021 firade de den stora födelsedagen ihop.

– Folk älskar att vi fortfarande har varandra. Vi har gjort allt tillsammans sedan vi föddes, sa Norma till Washington Post.

Att tvillingsystrarna bor nära varandra och tillbringar sina liv tillsammans är också en stor trygghet. De vet alltid att de kan lita på den andre.

– Edy har alltid funnits där för mig och jag har alltid funnits där för henne. Varje gång jag har varit sjuk har Edy vetat på ett eller annat sätt. Sedan ringer hon mig eller rusar hem till mig för att kolla att jag är okej, berättade Norma.

Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått
Annons