Trendar: InredningMat och dryckResor

10 saker din frisör irriterar sig på att du gör

12 feb, 2021 
AvNina Nyström
FotografTT
Hur många av de här misstagen gör du? Skippa dem så underlättar du både frisörens jobb och ökar chansen att du blir nöjd.
Annons
Här är de mest ikoniska frisyrtrenderna genom tidernaBrand logo
Här är de mest ikoniska frisyrtrenderna genom tiderna

Att hitta en frisör man trivs med är inte det lättaste. Själva har vi höga krav på deras prestation – men hur beter du dig då? Här är några av de saker frisörer stör sig mest på när deras kunder gör.

När du bokar om och bokar av

För dig kanske frisören är mindre viktig än ett jobbmöte – men DU är frisörens jobb. Det är svårt att få ihop tillräckligt med kunder och ha en sammanhållen arbetsdag när det ständigt blir lediga luckor.

När du inte är tydlig med vad du vill

Se till så att ni båda är med på noterna och fråga hellre en gång för mycket om du inte riktigt förstår hur frisören tänker sig klippningen och färgen. Be att få se bilder och prover. Frisören vill att du ska vara nöjd.

När du inte säger ifrån när du är missnöjd

Som sagt, en missnöjd kund är inte roligt. Förklara på ett trevligt sätt vad det är du inte tyckte blev bra, så ger du din frisör en chans att bemöta kritiken och kunna rätta till det.

Annons

När du är besserwisser och inte lyssnar på frisörens råd

Din frisör är experten, de vet bättre än du vad ditt hår tål och vilken färg som passar dig.

När du ljuger om vad du gjort

Har du mörkat att du klippt luggen själv eller färgat håret hemma? Eller ljugit om att du gör inpackningar ofta? Din frisör ser såklart det mesta av det här även om du inte tror det. Dessutom, om du inte ger din frisör all information hen behöver, riskerar du att eventuella behandlingar inte slutar som du har tänkt dig (och i värsta fall med en riktig hårkatastrof).

När du inte sitter still

Klaga inte om det blir snett om du inte sitter still.

När du ber dem att ta lite först och sedan eventuellt mer

Om din frisör själv erbjuder det är det givetvis ok, men om DU ber frisören om samma sak så är det som att be om två klippningar till priset av en. Luggen är såklart undantaget.

När du har orimliga förväntningar

Har du tunt hår kommer du inte kunna gå därifrån med ett Hollywoodsvall, så kom inte med en sådan inspirationsbild. Har du mörkt hår kommer det inte kunna bli kallt blont genom en behandling, kanske aldrig. Utgå ifrån ditt hår och dina förutsättningar.

Annons

När du velar för mycket

Visst kan det vara svårt att ta drastiska beslut med håret, men förmodligen har du redan hunnit vela en del hemma. Fråga om du är osäker, sen följer du magkänslan och kör. Vilket beslut får det att kännas mest ”nej” i magen?

När du använder frisören som terapeut

Det ingår i frisörjobbet att vara trevlig och småprata. Det betyder inte att de vill veta allt om ditt liv (även om vi fattar att du säkert är pratsugen i tider som dessa).

Inspirerat av: Buzzfeed

Foto: TT

LÄS MER:

Annons