Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Hon slutade sminka sig så mycket – hyllas för naturliga looken

24 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Graziella Dominique undrade hur hon skulle se ut om hon gav upp sitt tunga smink med lösögonfransar och heltäckande foundation.
Efter att ha visat upp den stora skillnaden hyllas hon nu – och många vill att hon ska visa hur hon uppnår den naturliga looken.
”Jag flämtade högt”, skriver en person om förvandlingen.
Annons
Mogen hy: Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy: Så undviker du att läppstiftet blöder

Det är vanligt att vi sminkar oss som vi alltid har gjort, och inte reflekterar särskilt mycket över om det är det bästa eller det som passar oss bäst.

Tiktok-användaren Graziella Dominiqie började fundera på detta. Hon hade under lång tid sminkat sig med heltäckande foundation, tunga basprodukter, mycket ögonsmink och lösögonfransar. När hon sen bestämde sig för att testa en lättare makeup i stället blev skillnaden markant – och nu väcker hennes utveckling stor uppmärksamhet på den populära sociala medier-appen.

Annons
Graziella Dominique.
Graziellas före-bild.

I ett videoklipp visar Graziella först hur hon brukade se ut, med mycket och dramatiskt smink. Till bilden skriver hon också ”Hur skulle det bli om jag var lite mer naturlig?”, innan hon skiftar över till en nyare bild, där hon visar hur hon sminkar sig nu. Graziella har fortfarande smink, men har valt en mer naturlig look, där hennes födelsemärken syns i ansiktet, och hon inte har alls lika markerade läppar eller ögon. Hon har också färgat håret lite ljusare och klippt en lugg, snarare än att ha klassiska Hollywood-lockar.

Annons

”Vad ett år kan göra”, skriver hon till videon.

Graziella Dominique på Tiktok.
Graziella när hon slutat sminka sig lika hårt.

Hyllas för förvandlingen

Att det gått ett år mellan bilderna är något som många fascineras av. Videon har setts över 1,2 miljoner gånger, och blivit omskriven av bland annat The Sun. Bland kommentarerna är det många som vill veta hur hon gjort.

”Vi behöver en tutorial för naturligt smink”, skriver en person.

”Jag flämtade högt, så vacker”, skriver en annan.

”Jag tappade hakan. Du var jättevacker och så BAM... kan inte bli bättre”, tycker en tredje.

Annons