Trendar: InredningMat och dryckResor

5 pockettips om resor

15 jul, 2015 
AvFemina
Annons
Omslag_newyork

New York-boken, av Martin Gelin, Eva Wisten, (Månpocket).

Varför resa till New York när man kan läsa om staden? Flygresor är bara besvärliga. Du ska stå i kö för att checka in. Du kommer att drabbas av jetlag, som gör dig till en zombie i tre dagar. Martin Gelin och Eva Wisten har gjort hela jobbet åt dig. Bara sitt ner och njut. Här får du så mycket NY du behöver, och det kostar inte ens en hundralapp.

Omslag-Den-motvilliga-resenaren

Den motvilliga resenären, av Jenny Diski, (Alfabeta).

Annons

Det här är en väldigt rolig bok om hur den engelska författaren Jenny Diski söker sig till Lappland för att få lugn och ro från omvärldens buller och bång. Hon har hört att där kan man sitta ensam i en stuga i veckor utan att någon människa knackar på. Men då har hon inte räknat med Kirunas turistbyrå som vill bjuda den engelska turisten på en vecka späckad med vildmarks­äventyr. Och som definitivt inte tar ett ”no” för ett ”no”!

Omslag-Ikonen-i-fickan

Ikonen i fickan, av Owe Wikström, (Natur & Kultur).

Annons

Varför reser vi? undrar författaren. Och vad reser vi ifrån? Owe Wikström vänder och vrider på vår längtan bort, men är ganska klar över att vi aldrig kan färdas i väg från oss själva. Så om du fastnade hemma, aldrig åkte på den där trippen du tänkt dig, är det här trösterik läsning. Sedan reser förstås Owe själv till Rom, Paris, Venedig och Kanarieöarna och då får du naturligtvis följa med.

Omslag-Exit-Kalahari

Exit Kalahari, av Jenny Söderqvist, Helene Åberg, (Bonnier pocket).

Annons

Författarna var i Botswana för SVT:s räkning, de skulle göra reportage från natur­reservatet Kalahari, där det var fullt med lejon och geparder och andra hungriga djur. Men mitt ute i ingenmansland brinner bilen upp, och där står de båda utan skydd, mat eller kontakt med omvärlden. De försvunna reportrarna blir till löpsedlar hemma i Sverige. När de lyckligen dyker upp igen har de en otroligt spännande his­toria att berätta. Botar garanterat reslust, åtminstone till Kalahari i Afrika. Finns som e-bok eller begagnad på Bokbörsen.se.

Omslag-No-Im-from-Boras

No, I’m from Borås, av Ola Wong, Magnus Laupa, (Ordfront pocket).

Ola Wongs berättelse om sin farfars livsresa spänner mäktigt över tid och rum, från 20-talets Kina till dagens Borås. Det är en fantastisk historia, spännande och omtumlande. En påminnelse om att ett liv är ett universum i sig.

Av KENNETH GYSING

Annons