Trendar: InredningMat och dryckResor

5 tips för fina och fräscha sommarfötter

02 maj, 2018 
AvMalin Perlheden
Det är inte bara sandalerna som måste dammas av – våra fötter förtjänar också att få lite extra kärlek nu när de äntligen ska fram i ljuset hela långa sommaren. Få fötterna mjuka, fräscha och sommarfina med hjälp av de här fem enkla tipsen!
Annons

1. Mjuka upp fötterna i ett fotbad

Få saker gör våra fötter så gott som ett uppmjukande fotbad. Se till att välja en balja med gott om plats och tappa upp varmt vatten, 39-40 grader är lagom.

För att mjuka upp förhårdnader och spruckna hälar, passa på att tillsätta en liten mängd fotsalt. Du kan också göra en egen blandning av tallsåpa, honung, olivolja samt lite salt och hälla ner i vattnet. Det mjukar upp och återfuktar fötterna, och motverkar samtidigt bakterier som kan ge fotsvett.

Låt fötterna bada i minst 20 minuter. Sjunk ner i en skön fåtölj och koppla av. Passa på att njuta av en god bok eller en spännande tidning medan dina trötta fötter får nytt liv.

I vår shop kan du köpa ett komplett fotvårdskit från proffsens favorit – Pedicare. Kittet består av en fotskrubb, fotbad, vårdande fotkräm, ergonomiskt utformad fotfil och ett upplåsbart fotbad.

Annons

2. Fila eller skrubba fötterna

Död hud och förhårdnader vill vi helst slippa, speciellt under sommarmånaderna då sandaler och flipflops åker fram ur sin vinterdvala! En fotfil eller fotskrubb passar utmärkt för ändamålet, men låt bli metallfilen – den är för hård mot huden.

Fila fötterna ungefär en gång i veckan – förslagsvis direkt efter fotbadet – för den där babylena känslan. Säg hej då till hälsprickor!

3. Torka och smörj in

Efter filandet och skrubbandet mår våra fötter bäst av att smörjas in ordentligt. Använd en kräm som är fetare än vanlig hudlotion, eftersom huden på fötterna är tjockare än på övriga kroppen.

Annons

En bra fotkräm är tjock, återfuktande och stärkande. Testa till exempel Pedicares fotkräm som innehåller essentiella fettsyror och förebygger självsprickor.

Vill du slippa smörja? Testa ett par mjukgörande sockor med E-vitamin, jojoba och välgörande oljor. Det enda du behöver göra är att ta på dem i ungefär 20 minuter åt gången, det är strumporna som gör hela jobbet med att förebygga sprickor och förhårdnader.

4. Unna dig en fotmassage

En fotmassage är både skönt och avslappnande. När punkter under fotsulan utsätts för tryck och stimulans leder det dessutom till att spänningar lättar, blodcirkulationen ökar och energiflödet höjs.

I vår shop kan du köpa ett komplett träningskit för dina fötter. I detta ingår två stycken tådelare och en silikonboll som ger dina fötter härlig massage.

Annons

5. Ge naglarna lite extra kärlek

Sommarfötternas kanske viktigaste kännetecken är ändå naglarna! När du har gjort grunden, det vill säga badat, filat, torkat, smort in och masserat, då är det dags för pricken över i.

Klipp naglarna rakt av och se till så att du inte klipper dem för kort. Fixa snygga runda hörn med hjälp av en nagelfil och sedan är det bara att välja ditt favoritnagellack och måla. Låt torka – nu är du redo för en hel sommar med barfotalekar i gräset!

 

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons