Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Prisvärda krämen med flera funktioner – som finns på apoteket

15 mar, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, Privat.
Nivea Uv solskydd
Solskyddsfaktor är viktigt att använda året runt, men när vårsolens starka strålar tittar fram är det extra angeläget.
Den här solskyddsfaktorn från Nivea ger ett glow och fungerar lika bra som dagkräm – och du kan köpa den på apoteket.
Annons
Det här är SPF och så använder du detBrand logo
Det här är SPF och så använder du det

Att solskyddsfaktor är viktigt att använda på sommaren vet alla – vill du slippa bli röd om näsan, få flagande hud eller pigmentfläckar är det viktigt att skydda huden. Men även om du inte bränner dig på vintern i Sverige är det bra att använda solskyddsfaktor i ansiktet året runt, om du vill skydda huden mot solens UVA-strålar, som bland annat kan ge upphov till fina linjer, pigmenteringar och till och med soleksem.

Men att varje morgon smörja in ansiktet med både dagkräm och solskyddsfaktor – och dessutom kanske en primer under sminket – kan känns som minst ett steg för mycket till vardags. Därför är jag själv väldigt förtjust i att kombinera dagkräm med solskyddsfaktor, för att eliminera en produkt. Genom att använda en solskyddsfaktor som både återfuktar och skyddar mot solen räcker det att använda en kräm på morgonen.

Annons

Prisvärda solkrämen går snabbt in i huden

En ny sådan favorit är Nivea UV Face triple protection, med solskyddsfaktor 50. Det är en tunn och lätt kräm som doftar gott, och snabbt går in i huden. Jag har känslig hy, men har aldrig blivit irriterad av den. Krämen gör att jag känner mig återfuktad, och den fungerar bra som bas under smink. Den funkar helt enkelt till allt!

Den prisvärda Nivea-krämen finns att köpa på många ställen, bland annat flera olika apotekskedjor, men även på Kicks och till och med Ellos. Här kan du läsa mer om produkten och köpa den (reklamlänk)!

Nivea uv solskydd ansiktet

Tänk på att använda rikligt med solskyddsfaktor när du smörjer in ansiktet – du behöver lite mer än när du använder en vanlig dagkräm för att få ordentligt med täckning och skydd i ansiktet.

3 hudvårdstips för dig med mogen hyBrand logo
3 hudvårdstips för dig med mogen hy
Annons