Växter som slingrar sig upp för snygga spaljéer är både dekorativa och ofta väldigt lättskötta. Den cirkelformade spaljén är bland de populäraste för inomhusbruk och passar såväl i fönsterkarm som på bord.

Om du är sugen på att testa spaljé inomhus är det viktigt att du satsar på växter som tycker om att klättra. Här listar i fyra växter som passar perfekt för spaljé inomhus. Vilken är din favorit?

Spaljéer inomhus – 4 växter som trivs

1. Klätterfikus

Klätterfikusen är frodig och snabbväxande med små, tunna pappersaktiga blad på långa rankor. Lika fin i en kruka eller ampel som den är när den klättrar på en spaljé!

2. Murgröna

Klassisk murgröna finns i många olika sorter med både helgröna och brokbladiga blad i gult eller vitt. Den snygga krukan med båge finns att köpa i vår shop!

3. Gullranka

Gullrankans blad är läderartade och har guldgula strimmor. Växten är mycket lättskött men ska stå ljust; i alltför mörka rum blir bladen helt gröna.

4. Lyktranka

Lyktrankan kallas också för ”Hjärtan på tråd” tack vare sina små hjärtformade blad. Växten trivs bäst i direkt solljus och står gärna varmt på sommarn. Under vintern däremot klarar den temperaturer ner till noll grader. Vattna sparsamt, lyktrankan ska absolut inte stå i vatten.

Fler snygga krukor i vår shop

Läs också: Smarta knepet: Framhäv växterna med en svart kruka

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: