Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Glass - en sommarfavorit

31 maj, 2014 
AvDiana Dontsova
Annons
glassigt-3

I Lagerhaus senaste kundmagasin HAPPY bjuder jag på jordgubbsglass. Klicka på länken nedan så kommer du till receptet. I magasinet hittar du fler recept och andra bra tips till festen eller picknicken i sommar.

 

choklglass2
chokglass-2
mörkchokl
Annons

Recept, foto och styling: Diana Dontsova,

bydiadonna.com

Jag gillar desserter som både barn och vuxna älskar. Glass är en sådan dessert och det är barnsligt gott! Det här receptet kräver ingen glassmaskin och görs på äkta grädde. Den går att servera i små skålar men jag tycker det är kul att sticka ner glasspinnar efter nästan halva frystiden, ett smidigt sätt att få glass till många. Smaken väljer du utifrån vad du gillar och jag har valt vanilj med krossad choklad.

Önskar er alla en avkopplande helg! /Diana

 

Vaniljglass med krossad choklad, 12-14 glasspinnar:

4 äggulor

6 dl grädde

2 tsk mörk rom

Annons

3 tsk vaniljpulver

2 dl socker eller annan sötning

100 gram hackad eller riven mörk choklad

Vispa äggulorna och grädde. Tillsätt resten samt den rivna chokladen och vispa ihop allt. Häll smeten i en brödform täckt med bakplåtspapper. Spara lite riven choklad och strö över den och ställ formen i frysen. Låt glassen stelna lite i frysen innan du stoppar ner pinnarna, ca 1 timme. När de har stått i frysen minst 4 timmar kan du servera dem. Ta ut glassen ur formen och skär den i 12-14 bitar. Servera och njut!

Annons