Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Midsommaraftons godaste dippsås – med dill och citron!

09 apr, 2018
AvLisa Arnell
Det bästa midsommartipset är en dippsås som (i stort sett garanterat) kommer att göra succé.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det här tipset kommer från ELLE:s moderedaktör Jenny Fredriksson som gjort en sås som fick alla på ELLE-redaktionen att att dra efter andan (eller i alla fall att dippa chipsen några extra gånger) när hon bjöd på den häromdagen. Den är enkel och snabb att göra – och väldigt god! Smak av citron och dill gör att den passar alldeles utmärkt till midsommarafton. Receptet kommer här!

Mumsig dippsås

Du behöver:

4 dl crème fraiche (34%)

1 liten rödlök

150 gram stenbitsrom eller röd kaviarmix (två askar rom)

35 gram dill (1 fryst dillask från findus)

1 tsk strösocker

Citronjuice

Örtsalt

Så gör du:

– Börja med att snabbpickla rödlöken. Det gör du så här: Finhacka rödlöken, häll över generöst med citronjuice, lite strösocker (börja med en tesked) och lite örtsalt. Låt stå i ca fem minuter.

– Blanda sedan rödlöken med övriga ingredienser.

– Smaka av. Krydda upp med örtsalt, socker och citron tills du är nöjd. Man kan vräka på ordentligt med kryddor, den här såsen tål det. Var inte blyga.

– Låt dippsåsen stå minst i en timme för att alla smaker ska hinna sätta sig ordentligt. Mycket viktigt.

– Serveras till chips eller räkor och lax.

Mums!

Foto IBL/Shutterstock

Annons