Det här tipset kommer från ELLE:s moderedaktör Jenny Fredriksson som gjort en sås som fick alla på ELLE-redaktionen att att dra efter andan (eller i alla fall att dippa chipsen några extra gånger) när hon bjöd på den häromdagen. Den är enkel och snabb att göra – och väldigt god! Smak av citron och dill gör att den passar alldeles utmärkt till midsommarafton. Receptet kommer här!

Mumsig dippsås

Du behöver:

4 dl crème fraiche (34%)

1 liten rödlök

150 gram stenbitsrom eller röd kaviarmix (två askar rom)

35 gram dill (1 fryst dillask från findus)

1 tsk strösocker

Citronjuice

Örtsalt

Så gör du:

– Börja med att snabbpickla rödlöken. Det gör du så här: Finhacka rödlöken, häll över generöst med citronjuice, lite strösocker (börja med en tesked) och lite örtsalt. Låt stå i ca fem minuter.

– Blanda sedan rödlöken med övriga ingredienser.

– Smaka av. Krydda upp med örtsalt, socker och citron tills du är nöjd. Man kan vräka på ordentligt med kryddor, den här såsen tål det. Var inte blyga.

– Låt dippsåsen stå minst i en timme för att alla smaker ska hinna sätta sig ordentligt. Mycket viktigt.

– Serveras till chips eller räkor och lax.

Mums!

Foto IBL/Shutterstock