parmesan cheese

(4 personer)
4 kycklingfiléer
1½ dl finriven parmesanost
½ dl ströbröd
olivolja till stekning
salt och peppar

Smörslungad spenat:
ca ½ kg färsk spenat
25 g smör
salt och peppar
riven muskotnöt

Till servering:
1 citron i klyftor

Beredning:

Lägg spenaten i vattenbad så ev smuts försvinner. Dela varje filé i 2 tunna filéer. Banka ut dem lite så att de blir ännu lite tunnare. Blanda parmesan och ströbröd på ett fat och vänd filéerna i det. Stek dem på mellanvärme i lite olja så att de får en gyllene yta, 2–3 min på varje sida. Salta och peppra och håll dem varma. Smält smöret i en rymlig kastrull, tillsätt spenaten, salta och peppra. Riv över lite muskot och blanda. Fräs utan att bryna i några min, men inte för länge för då tappar spenaten sin krispighet. Servera till kycklingen tillsammans med citronklyftorna.

Av Linda Lundgren

Foto COLOURBOX