3 recept på glutenfria lussebullar:

1. Med glutenfri mjölmix, cirka 20 st

Det enklaste sättet att göra glutenfria lussebullar är att ersätta mjölet med glutenfri mjölmix.

Ingredienser:

75 gram smör

2 dl mjölk

1 paket jäst för söta degar

2 tsk Fiberhusk

1 dl Kesella

1 dl socker

1 st ägg

1 pkt saffran

1 krm salt

500 gram (1 paket) Sempers glutenfria mix (spara ca 1 dl till utbakningen)

Gör så här:

Värm mjölk till 37 grader och smält smöret i samma kastrull.

Smula ner jäst i en bunke och häll över mjölkvätskan. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.

Ha i ägg, kesella, socker och salt.

Knåda ner mjökmixen men spara 1 dl till utbakningen.

Låt degen jäsa i cirka 30 minuter med en handduk över.

Dela upp degen i lika stor bitar och snurra ihop till lussebullar. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Tryck i två russin i varje snurra och pensla bullarna med uppvispat ägg.

Grädda i ugn i cirka 5-7 minuter.

glutenfria lussebullar recept

2. Med kokosmjöl och honung, ca 20 st

Inte bara glutenfritt utan även paleo!

Ingredienser:

4 hela ägg

1 äggula

4 msk honung

1 dl kokosmjölk

1 dl kokosmjöl

50 gram kokosolja

0,5 gram saffran

2 tsk bakpulver

4 msk fiberhusk

1 ägg till pensling

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och honung hårt.

Smält kokosolja och häll ner tillsammans med kokosmjölken i äggblandningen.

Ha i samtliga torra ingredienser och blanda allt.

Låt degen svälla i 5 minuter.

Dela upp degen i lika stor bitar och snurra ihop till lussebullar.

Tryck i två russin i varje snurra och pensla bullarna med uppvispat ägg.

Grädda i ugn i cirka 15-20 minuter.

3. Med mandelmjölk och pofiber, cirka 4 st

Ett enkelt recept för den som inte vill ha mängder med lussebullar i förrådet.

Ingredienser:

0,5 paket saffran

0,5 dl mjölk av valfri sort

40 gram kokosfett

3 msk mandelmjöl

3 msk kokosmjöl (eventuellt lite mer till utbakning)

1 msk fiberhusk

1,5 msk pofiber

1 tsk bakpulver

2 ägg

3 msk rårörssocker

Gör så här:

Häll saffran i mjölken och låt stå i 15 minuter.

Vispa ägg och socker fluffigt.

Vispa ner den smälta kokosoljan i äggblandningen och häll i saffransvätskan.

Blanda alla torra ingredienser.

Rör ner alla torra ingredienser i bunken.

Låt degen vila i 15 minuter, sätt ugnen på 175 grader.

Du kan behöva mer kokosmjöl, strö över lite i taget tills degen går att forma.

Forma degen till lussebullar (fukta händerna med vatten om du behöver), pensla med uppvispat ägg och tryck ner russin.

Grädda lussebullarna i cirka 15-18 minuter.