Vill du ha något som är både gott och nyttigt att stoppa i munnen? Här är snacksen som är bra för dig!

Kryddiga grönkålschips med nachosmak

Du behöver:

  • En förpackning grönkål
  • ½ msk olja
  • 2 ½ matsked näringsjäst (även kallat bjäst och finns bland annat i välsorterade hälsokostbutiker)
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk lökpulver
  • ½ tsk chilipulver
  • ¼ tsk gurkmeja
  • ¼ kummin (stött)
  • ¼ tsk salt
  • ¼ malen cayennepeppar

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till cirka 150 grader.
  2. Skölj grönkålen och skär bort alla tjocka stjälkar. Riv i chipsstora bitar.
  3. Häll oljan i dina händer och massera in i bladen.
  4. Blanda kryddan och i en skål, häll över grönkålen och blanda runt.
  5. Lägg ut kålen på en plåt och låt stå i ugnen i cirka 12 minuter, beroende på ugn. Håll koll på chipsen under tiden då de snabbt kan brännas om de är inne lite för länge.
  6. Låt plåten stå i ugnen tills de börjar få lite färg och en krispig yta.

Recept och foto: Veggie and the Beast

Ugnsrostade kikärtssnacks med honung och kanel

Du behöver:

  • 2 burkar kikärtor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk honung
  • 1 msk socker (valfritt)

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda olja, honung och kryddor i en skål.
  3. Skölj kikärtorna, låt rinna av och blanda sedan med kryddblandningen.
  4. Häll ut dem på en folieklädd form och låt dem rostas i cirka 15 minuter, rör om och låt dem stå ungefär 15 minuter till eller tills kikärtorna är krispiga.

Källa och foto: Made From Pinterest

Frusna blåbärsspett med yoghurt

Du behöver:

  • Blåbär
  • Grekisk yoghurt
  • Grillspett

Gör så här:

  1. Trä blåbären på spetten, lägg på en stor tallrik och täck med yoghurt/eventuellt rulla spetten i yoghurten.
  2. Lägg på bakplåtsklätt underlag och ställ i frysen. Låt stå i minst några timmar.

Recept och foto: Be a Fun Mom

Chokladdoppade bananbitar med mandelsmör

banan

Du behöver:

  • 3 stora bananer (ju mognare desto sötare)
  • 1 dl mandelsmör (eller annat nötsmör)
  • 1 dl smält choklad (mörk eller ljus)

Så gör du:

  1. Skär bananen i 1-1,5 cm stora bitar.
  2. Bred nötsmöret på en bit och sätt ihop den med en annan. Lägg på bakplåtspapper och frys cirka en timme.
  3. Smält chokladen och doppa ena sidan av de frysta bananbitarna och frys in igen i minst en timme.

Recept och foto: A Healthy Slice of Life


Missa inte att läsa:

Nutellacheesecake med hackade hasselnötter
6 varma mackor med guldkant
5 alternativa fyllningar till semlan