Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

8 nyttiga sommarluncher att njuta av i värmen

13 jul, 2018 
AvMalin Karlberg
Nyttiga och enkla somriga luncher
Bästa sommarlunchen är nyttig och enkel. På semestern vill man gärna äta lätt och fräsch mat som går snabbt att slänga ihop. Här är 8 tips!
Annons

Visst slinker det ner en och annan glass på semestern, men många längtar också efter fräscha och nyttiga sommarluncher med säsongens färska råvaror. Perfekt under varma dagar när man inte känner för att lägga mycket tid i köket.

Här är 8 nyttiga luncher som passar perfekt i sommar:

Halloumisallad - nyttig sommarlunch

En fräsch sallad med mättande bönor och stekt eller grillad halloumi. Läs receptet här.

Sötpotatissoppa - nyttig sommarlunch

En god och mättande soppa toppad med knapriga nötter. Läs receptet här.

Annons

 

Bönwrap - nyttig sommarlunch

Välj själv om du vill köra på en supernyttig variant där du lindar in bönröran i salladsblad eller om du äter den i ett tunnbröd. Läs receptet här.


Gazpacho - nyttig sommarlunch

Är det för svettigt för en varm soppa, satsa på en kyld, fräsch gazpacho – här med räkor och rostad majs. Läs receptet här.

Annons

 

Fyllda paprikor - nyttig sommarlunch

Perfekt lunch för dig som vill dra ner på de snabba kolhydraterna. Byt ut mot vegetarisk färs om du inte äter kött. Läs receptet här.

 

Vegetarisk pasta - nyttig sommarlunch

En krämig pasta med färska örter passar fint en dag då du vill ha lite matigare lunch. Vill du göra den ännu nyttigare, byt ut pastan mot bönpasta och använd lätt-creme fraiche. Läs receptet här.

Annons

 

Tacosallad - nyttig sommarlunch

Sallad är den ultimata sommarmaten – ge den en fredagsmysig makeover genom att addera tacoingredienser. Läs receptet här.

Avokadosmörgås - nyttig sommarlunch

Detta läckra recept från caféet Pom & Floras kokbok är egentligen avsett som frukost, men passar precis lika bra som en lättare kall lunch en varm sommardag. Läs receptet här (scrolla ner till recept 2).

Läs även:

Annons