Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Almondy lanserar vegansk chokladkaka – med mousse och topping

11 feb, 2019 
AvFemina
choco delish almondy
Veganer och mjölkallergiker – samt de som helt enkelt vill dra ner på mejeriprodukterna – har nu ett nytt fikaalternativ i frysdisken. Nya Almondy Choco delish är helt vegansk och dessutom glutenfri.
Annons

Almondy lanserar denna vecka en fryst vegansk chokladkaka – Choco delish – med choklad i varje lager. Kakan består av en chokladbotten, ett lager chokladmousse och en topping av hyvlad choklad samt kokosflakes och rostade hasselnötter. Kreationen avslutas med ringlad chokladsås. En maxad kaka för den sanna chokladfantasten, med andra ord.

Vegansk kost är en av de främsta mattrenderna just nu och sex procent av svenskarna säger sig vara antingen vegetarianer eller veganer.

”Med vårt stora kak- och tårtinflytande i dagligvaruhandeln ser vi det som ett steg i rätt riktning att bredda vårt erbjudande med en riktigt god vegansk kaka” förklarar Sofie Funevik, Marketing Manager på Almondy. ”Smak har alltid varit nummer ett för oss. Detta har därför varit ett av de mest utmanande utvecklingsprojekten hittills, för vi har inte gett oss förrän smaken har varit så bra, att det är just därför man väljer Choco Delish. Vi är nu väldigt stolta och ser med spänning fram emot att kunna erbjuda en riktigt god vegansk chokladkaka, för alla.”

Almondy Choco delish väger 450 gram, vilket beräknas räcka till 6-8 personer. Chokladkakan är såväl vegansk som glutenfri – och lanseras i dagligvaruhandeln från vecka 7.

 

Almondy chokladkaka vegansk

Läs även:

Annons