Juleskum har blivit ett oerhört populärt godis att snaska på inför julen. De två originalsmakerna, Juleskum och Doppat Juleskum, skiljer sig åt i både utseende och smak. Juleskum smakar söt jordgubb och Juleskum Doppat är små skumhjärtan med vaniljsmak med ett tunt lager mjölkchoklad runt om.

Varje år lanserar dessutom Cloetta, som producerar Juleskum, en helt ny smak. I år är årets smak på Juleskum lingon.

– Juleskum Lingon har en smak som för tankarna till vintriga skogar med frostnupna lingon. Vi är också många som inför julen dekorerar vår adventsljusstake och inte minst Lucia-kronan med just lingonris. Den fräscha och lite syrliga smaken hos Juleskum Lingon kommer väl till sin rätt i Juleskums härligt mjuka konsistens, säger Susanna Karlsson, Brand & Portfolio Manager på Cloetta.

Juleskum Lingon och övrigt Juleskumsortiment finns i butik från och med vecka 42.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Läs även:

Här är årets nyhet i Aladdinasken
Nu släpper Delicato en ask med minibitar
4 adventskalendrar för dig som älskar lakrits
Så smakar årets glögg från Blossa