Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Baglietti lanserar exklusivt mousserande i Sverige

05 jun, 2018 
AvRose-Marie Söderlund
När det italienska vinhuset Cantina Baglietti nyligen lanserade sina mest exklusiva mousserande viner någonsin valde de världslansering i Sverige. Här är anledningen.
Annons

Det italienska vinhuset Cantina Baglietti har anor från 1800-talet. Traditionen och hantverket har förts vidare från generation till generation och drivs idag av far och son. Efter en lång och noggrann process lanserar de nu sina exklusivaste mousserande viner någonsin och det i Sverige.

– Sverige är en medveten och kräsen marknad, i synnerhet när det gäller mousserande viner. Lyckas vi här vet vi att vinerna har stora möjligheter på andra marknader också, säger Corinne Gunnarsson på Core Wine.

Flaskornas design är framtagna av designern Raimondo Sandri.

Baglietti Rosé Extra Dry No. 7 (76873), 99 kr.

Ekologisk spumante rosé med en fyllig doft av vit persika, citrus och sommarbär. Smaken är elegant och torr med inslag av hallon, citrus och mandel.

Baglietti Prosecco No. 10 (nr 74590), 99 kr.

Exklusiv prosecco med en stor doft och elegant smak av päron, citrus och mandel. Genom att låta vinet vila på jästen en längre tid har en särskilt torr och fyllig smak uppnåtts.

Passar till:

Båda vinerna passar perfekt som aperitif eller till lättare tilltugg. Tack vare dess elegans och fyllighet passar de även bra till ljust kött, fisk och skaldjur. Proseccon passar även till charkbrickan.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Annons