Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bea Szenfeld designar för Alexandre Bonnet

17 maj, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Tidigare år har House of Dagmar, Malinda Damgard och Ida Sjöstedt designat presentförpackningar för champagnehuset Alexandre Bonnet. 2017 års designer är Bea Szenfeld som hämtat inspirationen i sitt favoritmaterial – papper.
Annons

I år är fjärde året som champagnehuset Alexandre Bonnet samarbetar med en svensk designer för att skapa en limiterad presentförpackning för deras Grand Reserve Brut och Perle Rosé. Årets designer är Bea Szenfeld, känd för att göra kreationer i papper. Hennes design har burits av bland andra Lady Gaga och Björk och alla hennes verk tillverkas i hennes ateljé.

Presentförpackningarna för Alexandre Bonnet har ett iögonfallande mönster som Bea Szenfeld har skapat av handgjorda pappersblommor. Dessa har sedan fotograferats och färgsatts med turkost respektive rosa.

– Jag har jobbat med pappersblommor en längre period och det har blivit något av ett signum för mig. De blir så otroligt vackra. Eftersom champagnen lanseras i vår/sommar ville jag skapa något som passar sommaren och som man kanske förknippar med mig, säger Bea Szenfeld.

De presentförpackade flaskorna säljs på Systembolaget för 279 kr styck från och med juni 2017.

Denna artikel publicerades ursprungligen på Elle Mat&Vin.

Annons