Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Beefeater Blood Orange flirtar med smaken av Aperol

13 sep, 2020 
Aperol har länge varit en favorit i glaset. På senare tid har även smaksatt gin kommit starkt. Så varför inte kombinera de två? Beefeater Blood Orange Gin är ett försök till detta.
Annons
ROSÉ APEROL SPRITZBrand logo
ROSÉ APEROL SPRITZ

Smaksatt gin har slagit igenom på allvar under 2020. I dagsläget finns ett 15-tal rosa ginsorter i Systembolagets sortiment, varav den ena är Beefeater Pink Strawberry. Nu kommer ytterligare en smaksatt gin från samma märke. Den här gången är det trendiga citrusen blodapelsin som gör entré i Beefeater Blood Orange.

Så smakar Beefeater Blood Orange

Beefeater Blood Orange beskrivs som en aperitif med smak av blodapelsin samt fräscha och något bittra toner. Känns det igen? Den italienska aperitifen Aperol skulle av oss beskrivas i liknande ordalag! Basen i Beefeater Blood Orange består förstås av lite andra ingredienser, nämligen av originalet Beefeater London Dry Gin, som har smaksatts med naturliga smaker från blodapelsin.

Enligt Systembolagets beskrivning har Beefeater Blood Orange en ”kryddig smak med tydlig karaktär av blodapelsin och liten sötma, inslag av enbär och örter.”

Pernod Ricard skriver i ett produktblad att Beefeater Blood Orange ”passar perfekt in i dagens spritz-kultur där många söker en någon vuxnare smak med fräscha och bittra toner”. Den gör sig enligt dem lika bra som aperitif som i en GT, eller i mer avancerade cocktails.

Annons

Skynda! Limiterad upplaga

– Den nya ginen inspireras dels av den rådande trenden kring smaksatt gin men också av att Beefeaters grundare James Burrough smaksatte en gin med handplockade apelsiner från Covent Garden Market i London år 1876. Receptet kommer nu till liv 143 år senare. Snacka om att vara trendkänslig, säger Lisa Seifert, produktchef på Pernod Ricard som distribuerar Beefeater i Sverige.

Beefeater är inte den första spritfabrikören att inse att blodapelsin är en het smaksättare. Hos Systembolaget finns nu även den klassiska alkoläsken Barcardi Breezer i smaken Blood Orange & Ginger (nr 82803) och den brittiska cidern Bulmers i smaken Zesty Blood Orange (83429). För den som älskar Aperol spritz men inte har alla ingredienser hemma finns även den färdigblandade Aperitivo Spritz (1802).

Blir du sugen på att testa Beefeater Blood Orange? I så fall får du skylda. Den släpps nämligen i limiterad upplaga på 10 000 flaskor hos Systembolaget 11 september 2020. Prislappen ligger på 249 kronor för 700 ml.

LÄS MER:

Annons