Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bjud på brunch i helgen – 3 läckra recept!

16 feb, 2018 
AvFemina
Vardagsfrukosten brukar gå i ett rasande tempo. Tur att det finns helger då man kan njuta längre – och av mer. Här bjuder vi på tre läckra brunchrecept.
Annons

BANANPANNKAKOR

(12 st)

200 g skalade bananer

3 ägg

1 dl vetemjöl

50 g kokosmjöl

1/2 tsk kanel

1/4 tsk salt

kokosolja till stekningen

TOPPING:

125 g blåbär

2 msk kokosflingor eller kokoschips

ev flytande honung eller lönnsirap

BEREDNING:

1. Mosa bananerna med en gaffel och rör bananmoset med ägg, mjölsorterna, kanel och salt till en tjockflytande smet.

2. Hetta upp lite kokosolja i en stekpanna och fördela ca 4 klickar smet i pannan. Stek ca 4 min på varje sida, eller tills pannkakorna är gräddade och har fin färg.

3. Lägg upp på tallrikar eller samla alla i en hög på ett serveringsfat. Toppa med färska bär och kokoschips. Droppa ev lite honung eller lönnsirap över.

AVOKADOMACKA

(4 personer)

4 skivor rågbröd

2 ägg

4 rädisor eller

cocktailtomater

1/2 tsk chiliflagor

1 ekologisk citron,

Annons

rivet skal

AVOKADORÖRA:

2 mogna avokador

salt och nymald peppar

1 ekologisk citron, saften

BEREDNING:

1. Rosta bröden.

2. Halvera, kärna ur och skala avokadorna. Lägg avokadoköttet i en skål, mosa med gaffel och smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

3. Koka äggen, 5–6 min. Skala dem och dela i halvor.

4. Bred ett tjockt lager avokadoröra på bröden. Lägg på ägghalvor och tunna skivor av rädisor eller tomater. Strö på lite chiliflagor och rivet citronskal.

SMOOTHIE I SKÅL

(2 personer)

1 mogen banan

250 g frysta blandade bär,

t ex hallon, blåbär, björnbär

2 mjuka dadlar, urkärnade

1/2 tsk vaniljsocker

21/2 dl mandelmjölk

1–2 msk citronsaft

TOPPING:

1 granatäpple

4 msk fiberhavregryn

2 msk rostade pumpakärnor

50 g färska bär, vi tog björnbär

Annons

2 msk frystorkade hallon

BEREDNING:

1. Skala och skiva bananen. Lägg den i en blender/mixer tillsammans med frysta bär, dadlar, vaniljsocker och det mesta av mandelmjölken. Mixa till en jämn och tjock smoothie. Tillsätt mer mjölk om smoothien känns för tjock. Smaka av med citronsaft.

2. Fördela smoothien i 2 skålar och toppa med granatäppelkärnor, havregryn, pumpakärnor samt färska och torkade bär.

3. Ät med sked och njut!

Tips!

Testa gärna det här smarta knepet när du öppnar granatäpplet.

AV CAMILLA BIESBJERG MARKUSSEN

FOTO BETINA HASTOFT

Annons