De senaste åren har många kaffetrender kommit och gått. Nya trenden är något för dig som vill äta – och dricka – nyttigt. Broccolikaffe är en grönare och lite nyttigare variant av kaffe.

Australienska forskare vid CSIRO och Hort Innovation har utvecklat ett slags broccolipulver. Detta ska du enkelt kunna hälla i mat och dryck för att öka näringsinnehållet.

Målet är att hjälpa människor att få i sig tillräckligt med grönsaker varje dag. Ett dagligt intag av två matskedar broccolipulver ska vara tillräckligt för att komma upp i den rekommenderade dosen.

Broccolikaffet har bland annat testats på kafét Commonfolk i Melbourne, Australien. Smaken har dock fått blandade omdömen.

— Forskning visar att australiensare inte får i sig den rekommenderade dagliga dosen av grönsaker under en dag, och alternativ som broccolipulver skulle kunna lösa det problemet, säger John Lloyd, chef på Hort Innovation, i ett pressmeddelande.

Lockar inte kombon kaffe + broccoli går det minst lika bra att blanda det gröna pulvret i en soppa, smoothie eller dippsås.

Läs mer:

Detta avslöjar ditt val av kaffe om din personlighet

Här är kaffesorten som inte missfärgar dina tänder

Studie: Därför bör du äta choklad till kaffet

Blir du inte längre pigg av kaffe? Här är forskarnas förklaring!

Ju mer kaffe du dricker, desto längre lever du!

Källa: Mashable Foto: IBL
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Mer läsning

Femina