Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Broccolikaffe är nya trenden – grönt och nyttigt!

12 jun, 2018 
AvMalin Ny
Kaffe med broccoli – kan det vara något? Nya trenden inom kaffedrickande är att addera broccolipulver till din morgonkopp.
Annons

De senaste åren har många kaffetrender kommit och gått. Nya trenden är något för dig som vill äta – och dricka – nyttigt. Broccolikaffe är en grönare och lite nyttigare variant av kaffe.

Australienska forskare vid CSIRO och Hort Innovation har utvecklat ett slags broccolipulver. Detta ska du enkelt kunna hälla i mat och dryck för att öka näringsinnehållet.

Målet är att hjälpa människor att få i sig tillräckligt med grönsaker varje dag. Ett dagligt intag av två matskedar broccolipulver ska vara tillräckligt för att komma upp i den rekommenderade dosen.

Broccolikaffet har bland annat testats på kafét Commonfolk i Melbourne, Australien. Smaken har dock fått blandade omdömen.

— Forskning visar att australiensare inte får i sig den rekommenderade dagliga dosen av grönsaker under en dag, och alternativ som broccolipulver skulle kunna lösa det problemet, säger John Lloyd, chef på Hort Innovation, i ett pressmeddelande.

Annons

Lockar inte kombon kaffe + broccoli går det minst lika bra att blanda det gröna pulvret i en soppa, smoothie eller dippsås.

Läs mer:

Källa: Mashable Foto: IBL
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Annons