Bruschetta med lax och fänkål
Bruschetta med lax och fänkål

(10 st)
10 skivor av en baguette

300 g gravad lax

1/4 litet fänkålshuvud

Gravlaxsås:
1 äggula

2 tsk dijonsenap

2 tsk svensk senap

salt och grovmalen vitpeppar

1 dl rapsolja

1/2 tsk vitvinsvinäger

1 tsk strösocker

1/2 dl finhackad dill

Beredning: Börja med såsen. Rör äggulan med senapssorterna och krydda med lite salt och peppar. Tillsätt oljan droppvis under omrörning och smaksätt med vinäger, socker och mer vitpeppar. Rör ner dillen.

Rosta bröden och fördela laxen ovanpå. Lägg en klick sås på laxen och garnera med supertunt skuren fänkål. Servera.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Mest läst