Bruschetta med tapenade och ­ugnsbakade tomater
Bruschetta med tapenade och ­ugnsbakade tomater

(10 st)
10 skivor av en surdegsbaguette, nyrostade
Tapenade:
1/2 liten burk raka sardeller

ca 15 svarta oliver, urkärnade

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 dl olivolja

Tomater:

ca 12 minitomater

olivolja

flingsalt

Till garnering:

kapris

Beredning: Dela tomaterna i halvor. Lägg dem i en eldfast form, ringla lite olivolja över och strö på flingsalt. Ställ in i 175° varm ugn och baka i ca 30 min.

Tapenade: Finhacka sardeller och ­oliver och blanda med vitlök och olivolja, går utmärkt i mixer.

Bred tapenade på rostade brödskivor och fördela tomaterna ovanpå. Garnera med lite kapris och ringla ev lite mer olivolja över.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE