Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Buckingham Palace släpper gin med ingredienser från drottningens trädgård

22 aug, 2020 
AvJessica Rådne
En gin smaksatt med blommor från Drottning Elizabeth II av Storbritanniens trädgård. Det är vad man nu låtit tillverka till förmån för bevarandet av den kungliga konsten.
Annons
HALLONDRINK MED GINBrand logo
HALLONDRINK MED GIN

Hur smakar en kunglig gin? Citrus och örter, enligt Royal Collection Trust, en fond som förvaltar det brittiska kungahusets konstverk. De har nu tagit fram Buckingham Palace Gin med ingredienser från Drottning Elizabeth II:s trädgård.

Så smakar Buckingham Palace Gin

Buckingham Palace Gin.

”Spriten är smaksatt med citrus och örtnoter från 12 olika växter, varav flera, så som citronverbena, hagtorn, lagerblad och mullbärsblad, kommer från Buckingham Palace trädgård”, står att läsa i produktbeskrivningen.

Pengarna för den nya kungliga ginen ska gå till arbetet med att förvalta drottningens konstskatt, en av de bäst bevarade kungliga konstsamlingarna i Europa. I coronapandemins spår har man tappat turismen till hovets olika slott och ägor, och därmed även en stor inkomstkälla.

Annons

”Uppskattningsvis rör det sig om en förlust på 30 miljoner pund vid årets slut”, säger en talesperson för Royal Collection Trust till People.

Drottningens egen favorit

Produktsläppet kommer inte som någon större överraskning för brittiska rojalister då kungahuset har en historia av att tillverka alkoholhaltig dryck. Prins Charles tillverkar till exempel gin på sina ägor i Cornwall och på drottningens Balmoral-marker i Skottland tillverkas single-malt whiskey, skriver People.

Drottningen själv är enligt uppgift förtjust i just gin, varför det var extra passande att nu tillverka en sådan. Ginen som tillverkas i en liten skala ska även serveras vid framtida evenemang på slottet.

Än så länge är Buckingham Palace Gin endast tillgänglig för beställning på nätet och uppges bara kunna skickas till boenden i Storbritannien. Besöker du London kan du även kika in i souvenirbutiken intill Buckingham Palace där man säljer produkter signerade Royal Collection. Mer info hittar du här.

Foto: Royal Collection Trust, TT

LÄS MER:

Annons