Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Cake Pops

12 maj, 2014 
AvLisa Lundqvist
Annons
cake pops

Jag är barnsligt förtjust i cake pops. Tycker det är ett perfekt bakverk då det är en lagom bitesize, går att förändra i oändlighet och man känner sig lite som barn på nytt när man håller en god sötsak på pinne. Dina gäster lär dessutom älska det!

cake pops ballerina

Idag tänkte jag bjuda på en snabb variant av cake pops. Den blir ju extra snabb då man använder färdiga kakor. Min favorit är att använda kladdkakeballerina, blir fantastiskt gott.

Ballerina cake pops:

1 pkt ballerinakakor, oreos, kladdkakeballerina eller liknande (ca 175g)

50g cream cheese

Choklad eller Candy melt att doppa cake popsen i.

Gör så här:

  1. Krossa kakorna i en mixer eller liknande för att få en kladdig smuldeg. Blanda ner cream cheese och rör om tills allt är blandat.
  2. Rulla till bollar och ställ i kylen i ca 30min eller i frysen . De ska bli lite hårda.
  3. Smält chokladen eller candy melts och blanda i lite kokosfett (ex rapsolja funkar oxå). Candy melts är lite tjockare i konsistensen mot vad chokladen är så tillsätt lite mer kokosfett till den.
  4. Ta fram dina bollar och pinnar. Doppa pinnen i chokladen och tryck in i bollen. Anledningen till att du doppar pinnen först i choklad är för att den sitter bättre då. Har du inte kylda, lite hårda cake pops så kan det hända att de ramlar av pinnen när de torkar.
  5. Sänk ner hela cake popen i chokladen och skaka av överflödet, försiktigt.
  6. Ställ i ett glas med strösocker och låt dem stelna.
  7. Förvara i kylen tills de ska ätas.

Ät och njut!

Lycka till!

Kram, Lisa

Annons