CANNELLONI MED SPENAT OCH FETA

(4 personer)

1 pkt färska lasagneplattor

1/2 liter mornaysås, se recept här intill

150 g parmaskinka

1 näve rucola

FYLLNING:

1 liten gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

250–300 g färsk spenat

45 g parmesanost

1 näve färska basilikablad

200 g fetaost

salt och peppar

BEREDNING:

1. Börja med att göra såsen, se recept här intill.

2. Värm ugnen till 190°.

3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökhacket i olivolja 1–2 min, tillsätt spenatbladen och stek tills de mjuknar. Dra bort från värmen, mixa till finhackat med en stavmixer. Rör ner nyriven parmesan, hackad basilika och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar och vänd ner ca 1 dl av mornaysåsen.

4. Fördela fyllningen över lasagneplattorna och rulla ihop dem till rullar. Lägg rullarna tätt i en smord ugnsfast form. Häll resten av såsen över och toppa med parmaskinkan.

5. Ställ in i den varma ugnen och baka i 30 min, eller tills skinkan är knaprig och cannellonin har fin färg. Ta ut formen och låt pastan vila i ca 15 min. Garnera med rucola före servering.

Tips! Är du ingen vän av fetaost? Det här receptet går utmärkt att göra med ricotta i stället.

MORNAYSÅS

21/2 msk vetemjöl

5 dl mjölk

1–2 msk smör

1/2 tsk salt

peppar

3 äggulor

BEREDNING:

1. Rör ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt smöret och häll i resten av mjölken under omrörning.

2. Låt såsen koka upp och sedan koka på svag värme tills den börjar tjockna, ca 4 min. Smaka av med salt och peppar. Vispa ner äggulorna och sjud i ca 2 min.

RECEPT OCH FOTO: ALL OVER PRESS

Läs även: Rosésorbet – drink och dessert i ett!