Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Chefredaktören: “Tips på 4 grillviner jag älskar”

22 jul, 2022 
AvÅsa Liliegren
Viner för grillen.
Marinera! På med örter, vitlök och lite chili, eller bara pensla med citron och olja. Grillmat är tacksamt, roligt att variera och alltid gott. Här har vi fyra viner som passar perfekt vid grillen. Både det rejält lyxiga och det bästa buffévinet.
Annons
Det här är skillnaden mellan champagne, cava och proseccoBrand logo
Det här är skillnaden mellan champagne, cava och prosecco

1 En bubblare

Pol Roger Brut Rosé, 2015

Frankrike, Champagne

Nr: 77071

Pris: 649:-

Pol Roger Brut Rosé, 2015.
Pol Roger Brut Rosé, 2015.

Här kommer bokstavligen en riktig bubblare till sommarens lyxigaste grillmiddagar. Denna rosé är riktigt djup i färgen och har även ett djup i smaken. Den har hela 15 procent rött vin i sig, som ger både färg och smak. Skulle säga att det är just detta som gör denna champagne till ett perfekt matvin. Kanske inget man tar till fram till den stora grillfesten. Men har du ett riktigt fint kött och ett tillfälle att fira, gör det i sällskap med Pol Rogers rosa!

Annons

2 Från rosé till Rött

Minuty Prestige Rouge, 2020

Frankrike, Provence

Nr: 55897

Pris: 169:-

Minuty Prestige Rouge, 2020.
Minuty Prestige Rouge, 2020.

Sveriges mest köpta rosé kommer nu som rött! Det rosa vinet från Minuty är en storsäljare i Sverige, och nu lanseras ett par nya rosé cuvéer – men även ett vitt och denna röda. Rött vin var 50 procent av gårdens produktion back in the days, man kan sitt röda. Det är ett kryddigt vin med en provensalsk druvblandning av syrah med mourvèdre och lite grenache. Det doftar örtigt med inslag av lite rostat bröd och generös smak. Sitter finfint till sommarens grillbufféer.

Annons

3 Grillkrydda

Segredos de São MiguelOrganic, 2021

Portugal, Alentejo

Nr: 2603

Pris: 95:-

Segredos de São MiguelOrganic, 2021.
Segredos de São MiguelOrganic, 2021.

Jag blev på riktigt förälskad i landet Portugal när jag ­be­sökte Alentejo, en rätt stor ­region som har allt. Vackra korkekshagar, gamla byar och en kustremsa. Att det också är landets största vinregion gör inte saken sämre. Det här kralliga vinet kan bli grillens bästis i sommar. Det är mycket smak och doft, plommon och tobak med en liten sälta som pricken över i:et. Kommer bli perfekt till den kryddade röda köttbiten på grillen.

Annons

4 En ren italienare

Firina Barbera d’Asti

Italien, Piemonte

Nr: 50915

Pris: 119:-

Firina Barbera d’Asti.
Firina Barbera d’Asti.

I beställningssortimentet hittar du denna hemlis. En ren italienare på 100 procent barberadruva som endast lagrats på ståltank. Det ger ett väldigt fruktigt och druvigt vin. Rent och ärligt utan krusiduller. Perfekt sommarvin! Grilla ljust kött och grönsaker och servera vinet rejält svalt en sommarkväll.

Vinet kommer från en familjedriven vingård där man fokuserar på just druvan barbera och jobbar ekologiskt. Glad sommar, hälsar vi från Italien.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons