Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Chefredaktören tipsar: Bra budgetbubbel till nyår!

27 dec, 2019 
AvFemina
budgetbubbel nyår
På nyår hör det till att skåla i bubbel – men du behöver inte lägga hela nyårsbudgeten på lyxskumpa. Här tipsar Feminas chefredaktör Åsa Liliegren om fem prisvärda alternativ som inte kostar skjortan.
Annons

Det är något speciellt med champagne. Ett glas av denna ädla dryck ger glans till festen. Champagne hör nyårsafton till. Jag brukar själv starta med en minst tio år gammal årgångschampagne, i köket när vi lagar maten.

Sen vill jag gärna fortsätta med bubbel. Men det behöver inte vara från Champagne. Här är fem favoriter, tre champagner under 300 kronor flaskan och två riktigt bra bubblande alternativ.

En riktig bubblare

Pongracz

Pongrácz

Nr 7628

119 kr

Sydafrika, Western Cape

Annons

Detta är ett vin i 100% balans. Man har använt klassiska Champagnedruvor: Chardonnay och Pinot Noir. Vinet är framställt enligt Cap Cassique-metoden, vilket är samma tillvägagångssätt som i Champagne. Det märks – både doft, smak och mousse är så champagnelika de kan bli. Ett riktigt bra bubbel till nyårsfesten.

 

Ekologisk elegans

Crémant d'Alsace

Nr 7520

149 kr

Frankrike, Alsace

Här har vi 100% chardonnay och det känns i doften: frisk med en hint av smörkola. Det är ett elegant vin som inte sticker iväg åt något håll. Fungerar alldeles utmärkt för en nyårsskål! Även detta vin är framställt enligt champagnemetoden. Vingården Domaine Ferand Engel är en ekologiskt producent som jobbar biodynamiskt.

Annons

 

En svensk favorit

André Clouet

André Clouet Grande Réserve

Nr 7686

299 kr

Frankrike, Champagne

Sveriges mest sålda champagne har sin självklara plats i nyårsbubbellistan. Man blir aldrig besviken på denna champagne. Smakrikt med precis välavvägd ton av grape. Fina bubblor och smak som dröjer sig kvar ett tag. Fungerar väldigt bra som måltidsdryck, tycker jag, som gärna dricker bubbel rakt igenom nyårsmenyn.

Gyllene bubblor

guldkula

Guldkula Premier Cru

Annons

Nr 73077

299 kr

Frankrike, Champagne

Här har världens främste Champagnekännare, Richard Juhlin, haft ett finger med i spelet – och det känns. Ett friskt och superelegant vin med all champagneglamour man kan önska. Även färgen har en extra solig gul nyans.

 

Bubbel i total balans

palmer co

Palmer & Co Brut Reserve

Nr 7372

289 kr

Frankrike, Champagne

Palmer & Co är ett kooperativ som har funnits sedan mitten av 1900- talet. Idag är det cirka 300 odlare i kooperativet. Dessa odlare kan verkligen göra Champagne. Ett bubbel i total balans. Friskt, smakrikt och generöst. Det är bara att njuta.

 

Läs mer:

Annons