Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Chokladdoppade ostbågar har hittat in i snackshyllan

22 jan, 2020 
Av
OLW Choco Cheez produktnyhet
Nu har det kommit en skojig produktnyhet! Chokladdoppade ostbågar! Och det är inte vilka ostbågar som helst, utan de där extra knapriga Cheez Cruncherz från OLW. Detta är snackset som du inte visste att du saknade.
Annons

Ostbågar är gott. Choklad är supergott. Ostbågar doppade i choklad borde alltså vara superdupergott! Detta har OLW kommit fram till, för nu lanserar de just denna fantastiska produkt i sitt sortiment. Chokladdoppade, knapriga, Cheez Chrunchers.

Namnet är såklart Choco Cheez, vad annars?

Då släpps Choco Cheez i butik

Nyheten landade på den rikstäckande godiskedjan Hemmakvälls hyllor under onsdagen den 22 januari. I vecka 8 ska den ut i landets matbutiker. Hemmakväll har provsmakat och skriver på Instagram:

”Vissa nyheter är mer nyhet än andra. Detta är garanterat en sådan. Det här kan vara de optimala snacksen för dig som älskar salt och sött – samtidigt”

Valet av emojis i bildtexten talar också ett tydligt språk, hjärtögon, ”oh my god”-gubben och slick runt munnen!

På den klarblå och lekfullt designade påsen beskrivs produkten som en blandning av ”sött, salt & knaprigt”. Bilderna på de små gula rackarna med chokladtäcke får det att vattnas i munnen…

Annons

Nyheten är dessutom fri från den omdebatterade palmoljan som annars är vanligt förekommande i så väl snacks som choklad, hurra!

Choklad och snacks en lyckad kombo

OLW har sedan tidigare en rad smaker på sina Cheez Chrunchers: Original, Flamin’ hot och Texas Ranch. De har även lekt med konceptet snacks och choklad förut. Vem minns inte när majssnacksen Sombreros kom i en chokladdoppad variant vid namn Smash?

I julas släppte OWL Cheez Snow Balls, en lek med färg och form då de ostsmakande små bollarna var kritvita och skulle föra tankarna till snöbollar. Även Marabou har haft sött och salt i sitt sortiment tidigare med chokladkakorna Amigo (krossade majssnacks i choklad) och Crunchy Corn (knapriga majskorn i choklad).

Så smakar OWL Choco Cheez

Så hur smakar då OLW:s senaste innovation Choco Cheez? Vi på redaktionen har också  testat så klart, men blandad förtjusning. För vissa testsmakare träffade inte balansen mellan chokladen och sältan riktigt rätt.

Annons

– Undertonen av ost som slår igenom är mest läskig. Jag kan knapra ett par om jag är lamslagen av sötsug men hade inte gjort det aktiva valet att slå till på en påse i butik, säger en medarbetare.

– Eftersmaken av ost när man fortfarande har chocklad kvar i munnen är lite skum. Inte äckligt, inte gott, mest bara märkligt. Men kul! säger en annan.

Över lag tycker vi att det är en rolig produkt, nya oväntade korsbefruktningar är alltid välkommet. Men det räcker med att ha testat en gång.

Läs mer:

Annons