chokladfondant med passionerade jordgubbar

chokladfondant med passionerade jordgubbar

Vilken symfoni!

(4 personer)
1 liter jordgubbar

4 passionsfrukter

Chokladfondant:

4 muffinsformar i aluminium

smält smör till formarna

75 g smör

100 g mörk choklad

2 ägg

0,6 dl strösocker

1 msk maizena

Beredning: Ansa och dela jord­gubbarna. Lägg i en skål. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet över gubbarna. Blanda försiktigt och ställ

åt sidan. Pensla formarna med smält smör. Smält smöret i en kastrull, tillsätt chokladen i bitar och låt smälta.

Vispa ägg och socker ­pösigt, blanda ner maizenan. Blanda ner chokladen i äggsmeten. Fördela i formarna. Ställ in i 175° varm ugn och grädda i ca 8 min.

Lägg upp jordgubbssalladen på tall­rikar. Stjälp upp chokladfondanten ­direkt från ugnen. Servera.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto PETER KAM