Chokladmums

  • AvFemina
Chokladmums på gultallrik
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

(4 personer)
100 g smör, rumsvarmt

50 g strösocker (knappt 1/2 dl)

2 ägg

2 äggulor

100 g mörk choklad

30 g vetemjöl (1/2 dl)

Till servering:

Chokladmums på gultallrik
Varm choklad på vårt vis som dessert.

lättvispad grädde och frukt eller en kula glass

Beredning: Rör smör och socker i en bunke. Rör ner ägg och äggulor, ett i taget. Blanda väl.

Smält chokladen över vattenbad och rör ner den i smör- och äggblandningen. Tillsätt mjölet och blanda till en slät smet. Fördela smeten i smorda portionsformar. Ställ in i 200° varm ugn och baka i 8–10 min. Skär med en vass kniv längsmed kanterna och stjälp upp på serveringstallrikar. Servera direkt med en klick grädde och lite frukt. Glass passar också fint till den varma chokladen.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

3 goda toppings till kladdkakaBrand logo

3 goda toppings till kladdkaka