Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Chokladtacos med glass och jordnötskross

24 mar, 2016
AvMikaela Råberg
Vinn pluspoäng från gästerna genom att bjuda på denna kreativa chokladefterrätt som får det att vattnas i munnen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Pinnglassen och struten i all ära, men vill du ha något alldeles extra kan den här chokladtacon vara något för dig. Eller vad sägs om krispig chokladvåffla, krämig glass och jordnötskross – allt i form av en av våra mest älskade maträtter.

Ingredienser

Chokladvåffla:

  • 2,25 dl socker
  • 4 stora ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ¼ tsk salt
  • 4 msk smält smör
  • 6 msk kakaopulver
  • 11 msk vetemjöl

Valfri glass

Choklad (att smälta)

Hackade jordnötter

Gör så här:

1. Portionera ut lagom stora bitar glass på en bricka eller liknande och forma till halvcirklar. Lägg in dem i frysen.

2. Mixa alla ingredienser till chokladvåfflorna och blanda tills du har en len smet.

3. Förvärm ditt rånjärn och lägg på smet. Värm i cirka 40 sekunder, kortare eller längre tid beroende på rånjärn.

4. Ta ut glassbitarna och omslut glassen med rånet, som en taco. Placera i frysen igen. Gör inte för många i taget, det kan resultera i att glassen på de redan gjorda chokladtacosen hinner smälta och rånet blir mosigt.

5. Smält chokladen över vattenbad och låt kallna en aning, rumstemperatur brukar vara lagom. Håll rånet och doppa glassidan i chokladen. Doppa sedan den numera chokladtäckta sidan direkt i jordnötskrosset.

Förvara i frysen fram till servering.

Se instruktionsvideon här:

Recept och foto: Ashlee Marie

Annons