laxcrostini

CROSTINISNITTAR

1 baguette

1 dl olivolja

250 g ricotta, italiensk färskost

4 skivor rökt lax, skurna i små bitar

1 knippa rädisor, tunt skivade

1/2 gurka, tunt skivad

några myntablad

några dillvippor

finhackad gräslök

havssalt och nymalen svartpeppar

Beredning:

Skär baguetten i ca 1/2-cm tjocka skivor. Fördela skivorna på en ugnsplåt, pensla med olivolja och rosta i 200° varm ugn i 10–15 min eller tills de är krispiga och har fin färg.

Bred ricotta på bröden och toppa med lax, rädisa eller gurka. Garnera med örterna. Avsluta med salt och peppar.

AV CAROLINE DAFGÅRD

FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL

FLER TIPS TILL BUFFÉN:
Sesamflarn till midsommarbuffén
Härliga sommarsallader
Pastasallad med salami och räkor
Fetaost med granatäpple

Mer läsning

Femina