Crostinisnittar med lax och rädisa

  • AvFemina
crostini
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

CROSTINISNITTAR

  • 1 baguette
  • 1 dl olivolja
  • 250 g ricotta, italiensk färskost
  • 4 skivor rökt lax, skurna i små bitar
  • 1 knippa rädisor, tunt skivade
  • 1/2 gurka, tunt skivad
  • några myntablad
  • några dillvippor
  • finhackad gräslök
  • havssalt och nymalen svartpeppar
laxcrostini

Beredning:

Skär baguetten i ca 1/2-cm tjocka skivor. Fördela skivorna på en ugnsplåt, pensla med olivolja och rosta i 200° varm ugn i 10–15 min eller tills de är krispiga och har fin färg.

Bred ricotta på bröden och toppa med lax, rädisa eller gurka. Garnera med örterna. Avsluta med salt och peppar.

AV CAROLINE DAFGÅRD

FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL

FLER TIPS TILL BUFFÉN:
Härliga sommarsallader

Fetaoströra med paprika - mästerkocken Christin Kashou tipsar

Brand logo
Fetaoströra med paprika - mästerkocken Christin Kashou tipsar