Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Crostinisnittar med lax och rädisa

26 jun, 2015 
AvFemina
Annons
laxcrostini

CROSTINISNITTAR

1 baguette

1 dl olivolja

250 g ricotta, italiensk färskost

4 skivor rökt lax, skurna i små bitar

1 knippa rädisor, tunt skivade

1/2 gurka, tunt skivad

några myntablad

några dillvippor

finhackad gräslök

havssalt och nymalen svartpeppar

Beredning:

Skär baguetten i ca 1/2-cm tjocka skivor. Fördela skivorna på en ugnsplåt, pensla med olivolja och rosta i 200° varm ugn i 10–15 min eller tills de är krispiga och har fin färg.

Bred ricotta på bröden och toppa med lax, rädisa eller gurka. Garnera med örterna. Avsluta med salt och peppar.

AV CAROLINE DAFGÅRD

FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL

Annons