Visst har du många gånger suttit med en Delicatoboll i handen och tänkt ”Om det nu bara fanns ett bubbel som passade exceptionellt bra till den här” och ”Var är den sommelier som tar fram ett riktigt bra fikabubbel så att man slapp sitta med en slät kopp kaffe till trefikat”?

Vi visste väl det. Det här dilemmat har nu Vinoteket tillsammans med Delicato tagit tag i och skapat Delibubblicato, ett italienskt mousserande vin för en lyxigare fikastund.

– Vi valde ett mousserande italienskt vin med läskande toner av gråpäron och citrusfrukt i trendiga Extra Dry-stilen då det passar perfekt till just söta Delicatobakverk, säger Kristian Kull, sommelier på Vinoteket.

Det går såklart bra att dricka Delibubblicato till annan fika också, och till och med till salta snacks eller som apertif. Att vinet är en Extra Dry innebär att det ligger mellan Brut och Dry i torrhetsskala.

Smaken på Delibubblicato Spumante Extra Dry, som är vinets fullständiga namn, är frisk, ren och fruktig med toner av citrus, gröna äpplen och päron och rundare apelsintoner. Den friska syran balanseras av toner av söt fruktpaj.

Enhörningar och ginspetsat vin

Vi upphör inte att förvånas över det publikfrieri och den påhittighet som produktutvecklare tar till även när det gäller populära produkter som bubbel och vin. Vi minns så klart det rosa och glittiga enhörningsvinet Unicorn Tears som lanserades i början på året och välte internet. Och vem har glömt rosévinet som spetsats med gin redan i flaskan? Det verkar som att det inte längre räcker att bara sälja en flaska vin, utan man ska helst också ha en koppling till chokladbollar eller sagoväsen.

Om du vill glamfika med bubbel i vår kostar en flaska Delibubblicato 139 kronor hos Vinoteket.se.

 

Läs mer:

Här är skillnaden mellan champagne, cava och prosecco

Studie: Därför bör du dricka champagne varje dag

Mer läsning

Femina