delicato lanserar boll i apelsinsmak

Förra året lanserade Delicato en alldeles egen ”Aladdinask”. Det hela började faktiskt som ett skämt på sociala medier. Företaget publicerade nämligen en videopost på sin Facebooksida där de låtsades lansera produkten ”Delicatoasken”. På kort tid nådde inlägget över en miljon människor – och ja, med facit i hand verkar de flesta tycka att det var en ganska rolig idé. Delicato gjorde därför slag i saken och lanserade asken i butik tillsammans med taglinen ”En tradition sedan…nu”. 

Och tradition verkar det ha blivit då företaget nu är tillbaka med en sprillans ny ask fylld med 30 små godbitar á 18 gram styck, självklart fördelade över två lager. Perfekt för alla fikaälskare som har svårt att bestämma sig!

Delicatoasken 2018.

Delicatoasken 2018.

Årets nyhet: Delicacaoboll apelsin

Nytt för i år är den nya smaken Delicacaoboll apelsin. Så här säger ELLE mat & vins digitala redaktör Rose-Marie Söderlund om smaken:

– Apelsiner är som godast på vinterhalvåret och kanske är det därför som vi dekorerar dem med kryddnejlikor till jul. Kombinationen apelsin och choklad är dock en riktig vattendelare. Vissa älskar det och andra hatar det. Kommer Delicatobollen med apelsinsmak att bli ensam kvar i asken eller kommer folk att kasta sig över den? Oavsett vilket kommer den säkert att bli ett samtalsämne vid fikabordet.

Ja, kombinationen choklad och apelsin delar oss verkligen i två läger. Vilken sida väljer du?

Förra årets ”nyhet” är borttagen

Förutom årets smak finns chokladboll, punschrulle, biskvi och lattebit med i asken. Förra årets nyhet, Delicatoboll hallon, är däremot borttagen. 

– Vi vill krydda vår klassiska mix med en nyhet som roterar från år till år för att få en ny smakupplevelse. Det är därför Delicatoboll hallon inte finns med i årets ask, säger Sofia Brandberg, marknadschef på Delicato.

Är du ett fan av kombinationen choklad och apelsin gäller det alltså att bunkra upp med årets nyhet – för den lär inte finnas kvar särskilt länge!

Delicato släpper sockerfri kokosboll

En annan Delicatonyhet i september – denna dock utanför asken – är en skumfylld kokosboll utan tillsatt socker. Den innehåller endast 46 kalorier, är glutenfria och sötade med maltitol.

– Vi ser att det finns en efterfrågan hos konsumenter på produkter utan tillsatt socker och vi vill erbjuda riktigt gott fika även för dem”, säger Sofia Brandberg.

Sockerfri kokosboll från Delicato

Den sockerfria kokosbollen säljs i 6-pack med start vecka 38.

 

Läs även:

Det började som ett skämt – men nu lanseras Delicatoasken

9 typer av nyttiga chokladbollar

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.