Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Den perfekta margaritan till halloween

17 okt, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Den perfekta margaritan till halloween
Låt drinkarna bli mittpunkten på halloweenfesten. Här får du recept på en härligt bärig och rykande margarita med smak av björnbär och salvia.
Annons
Den perfekta margaritan till halloweenBrand logo
Den perfekta margaritan till halloween

Halloween doftar skräck och fest lång väg och nu är det dags att uppdatera drinkkatalogen med något nytt just för i år. Kanske vill du ha några speciella drinkar just till den här högtiden? Något lite mystiskt, mörkt och skrämmande?

Den här fruktiga och örtiga margarita-varianten med björnbär och salvia är en riktig höjdare. Den inte bara smakar gott, utan får också en vackert mörkröd färg tack vare de mörka bären. Drinken kan du sedan pimpa som du vill.

Och om du får tag i torris att dekorera med så att hela drinken ryker mystiskt blir drinken festens klara höjdpunkt. OBS! Det är viktigt att vänta till torrisen är helt upplöst och har slutat ryka innan du dricker och att använda handskar eller tång när du hanterar torris. Torris har nämligen en temperatur på -78 grader.

Vanlig is går också alldeles utmärkt att använda i stället.

 

Rökig margarita till Halloween

Margarita med björnbär och salvia

1 drink

Du behöver:

6 cl tequila

3 cl pressad citron

8 björnbär

5 salviablad

Annons

2 tsk lönnsirap

1 skvätt apelsinbitter, till exempel Angostura

Garnering:
salviablad

björnbär

is eller torris

Gör så här:

Muddla björnbär och salvia tillsammans i en shaker. Björnbären ska vara mosade och bladen krossade när du är klar. Tillsätt tequilan, citronsaften, bitter och lönnsirap. Skaka ordentligt och häll drinken i ett glas med torris eller vanlig is om du inte använder torris. Garnera med salvia och björnbär.

Tips! Om du får tag i hela torkade salviablad att garnera med kan du tända eld på den yttersta delen på ett blad när du serverar för att få en snirklig rökslinga som stiger upp från drinken.

Tips! Om du vill kan du förstås göra drinken alkoholfri. Om du vill göra det är det bara att ta bort tequilan och ersätta med en riktigt torr äppelmust och en lite större skvätt alkoholfri bitter, till exempel Sanbitter. Det du får räkna med då är att drinken får en helt annan färg.

Video och foto: Katarina Mattsson

Läs mer: 

Annons