För andra året i rad är det kocken Tom Sjöstedt som står för maten och Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången.

Här är maten som serverades på Nobelbanketten 2018.

Förätt

Lättbakad röding med kräftbuljong i krondillslök, lättrökt forellrom, krispig potatis och krasseskum.

Champagne Taittinger Brut Millésimé 2013

Varmrätt

Bakad rotselleri med kantarellkräm och svampsmör, kålrot med lagerbladskräm och långbakad högrev, oxmärgcrust, rökt kalvsky samt potatis- och purjolöksterrin.

Gérard Bertrand Cigalus Rouge 2016

Dessert

Äppelharmoni med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor

Ruppertsberger Riesling Auslese 2014

Kaffe, te och avec

Kaffe & Nobelmuseets teblandning

Grönstedts VO

Facile Punsch

Läs även:

Gästernas klänningar Nobel 2018 – se bilderna

Victorias succé på Nobel – hon satsade på återbruk!

Spana in de kungliga Nobelklänningarna 2018

Så ska fler kvinnor bli nominerade till Nobelpriset: ”Värt att pröva”