Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Drinkar med gin – enkla och goda drinkrecept

13 dec, 2017 
AvRose-Marie Söderlund
Uppdatera din cocktail med spännande ingredienser. Testa till exempel att blanda en Gin & Tonic med sloe gin eller en Sidecar med tranbär.
Annons

Sugen på enkla och goda gindrinkar till jul och nyår? Testa något av dessa goda drinkrecept:

Alla recept gäller för 1 drink. För att underlätta inköp av vissa ingredienser har vi skrivit ut Systembolagets beställningsnummer inom parentes.

1. Sloe Gin & Tonic

Slog Gin gör din GT vackert röd. Krydda med julens dofter.

Du behöver:

6 cl Monkey 47 Sloe Gin (nr 82543)

Indian Tonic Water

Gör så här: Häll gin i ett ett glas med is och fyll upp med tonic. Krydda med nejlika och rosmarin.

2. Cranberry Sidecar

Julig och syrlig version av den klassiska drinken Sidecar.

Du behöver:

4 cl Martell Cognac VS. Single Destillery (nr 171)

2 cl triple sec t.ex. Cointreau

2 cl citronjuice

2 cl tranbärssockerlag (lika delar tranbärsjuice och socker)

Gör så här: Skaka samtliga ingredienser i en cocktailshaker med is. Sila drinken i ett cocktailglas med sockrad kant.

3. Sloe Royal

Sloe Royal.
Sloe Royal.

Festlig slånbärsvariant av klassikern Kir Royale.

Du behöver:

1 del Plymouth Sloe Gin (nr 82541)

4 delar Mumm Champagne Grand Cordon (nr 7543)

Annons

Gör så här: Blandas direkt i champagneglas. Se till att bägge ingredienser är väl kylda.

4. Absolut Hot Vanilia Apple

Värmande drink med juliga smaker och dofter.

Du behöver:

16 cl varm äppeljuice

6 cl Absolut Vanilia (nr 160)

2 generösa droppar honung

Gör så här: Hetta upp och blanda alla ingredienser i ett cocktailglas. Dekorera med äpple och kanelstång om så önskas.

5. Cloudberry Bramble

Syrlig och söt drink med smak av vilda bär.

Du behöver:

3,5 cl Monkey 47 Sloe Gin (nr 82543)

2 cl citronjuice

1,5 cl sockerlag

1,5 cl Lapponia hjortronlikör (nr 793)

Gör så här: Blanda allt i en shaker och skaka med is. Fyll ett tumblerglas med is och sila drinken från shakern. Garnera med björnbär och pressa över lite citronzest.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Annons