Syrenblomman är inte bara en vacker buske. Den är riktigt god att göra saft eller smaksatt socker på – och du kan till och med göra vackra servettringar av dem!

Men absolut bäst just nu är kanske ändå Gin & Tonic med just syrén. Ett ultimat sätt att ge din drink lite extra försommarkänsla. Genom att göra en koncentrerad sirap på blommorna får vi med både smak och fin lila färg i drinken. Se receptet här:

Syrensirap:

5 dl syrenblomma (utan stammar och väl sköljda)

2,5 dl socker

2,5 dl vatten

5 björnbär

Lägg blommorna i en gryta och värm tillsammans med socker och vatten, till allt socker är upplöst. Höj värmen och låt det koka i två minuter. Lägg blommorna och björnbären i en skål och häll den varma sirapen över. Pressa ner blommorna med en sked så de mosas lite. Låt det dra i minst två timmar, sila sedan genom en fin sil och pressa blommor och bär så all saft och färg följer med. Förvaras i kyl.

Gin & Tonic med smak av syren:

6 cl gin

Saft från en halv citron

1 dl tonicvatten

3 cl syrensirap

Isbitar

Syrenblommor att dekorera med

Fyll ett highballglas med is. Fyll sedan på med gin. Pressa i juicen från en halv citron och fyll upp med tonicvatten. Toppa med syrensirap, för både fin färg och smak. Rör snabbt runt och servera med några små blommor på toppen.

 

Testa fler somriga drinkrecept:

Lyxig drink med prosecco och hallonsorbet

Bjud på en ljuvlig fläderdrink

Alkoholfria drinkar till sommarfesten

Champagnecocktail med fläder

Källa: alaskafromscratch.com
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.