avokado

Vem älskar inte avokado? Den krämiga grönsaken – som egentligen är en frukt – är både smaskig och nyttig, och går att äta på många olika sätt.

Men det man inte tycker om med avokado är hur svårt det kan vara att skära den på ett bra sätt. Det är lätt att slinta med kniven när avokadon rullar runt på skärbrädan, delarna blir ojämnt stora och det blir kladdigt. Att många tycker det är svårt att skära avokado är dock inte så konstigt – eftersom de flesta har gjort det på fel sätt så länge de har ätit avokado.

Enligt sajten The Healthy Maven är det absolut bästa sättet att skära en avokado på mitten, inte längs med långsidan som de allra flesta gör. På så sätt minimerar du hur mycket du behöver skära, och är avokadon mogen så är det lätt att klämma ut kärnan när man har skurit den på det sättet.

Så gör du för att skära avokado perfekt

Så, i stället för att kämpa med en rullande avokado på skärbrädan medan du försöker skära den på långsidan, så gör du så här för att få perfekta avokadoskivor:

  • Placera avokadon på skärbrädan och skär den längs mitten – runt kärnan.
  • Dra sedan försiktigt i sär de två avokadodelarna.
  • Sedan kan du trycka på den nedre delen av avokdon för att få ut kärnan
  • Skär avokadon i skivor med skalet på.
  • Plocka sedan bort skalet från varje ring och vips har du perfekta avokadoskivor till din sallad eller macka!

Källa: The Healthy Maven.

Läs mer:

Kvinnor avslöjar: Här är de konstigaste kommentarerna vi fått från män

Så gör du rent i mikron – med det här enkla knepet

Därför ska du inte skölja av tallrikarna innan du kör diskmaskinen