Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Du har skopat upp glassen fel i alla år – så gör du rätt

13 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografPexels
Värmen är här – och glassäsongen med den. Nu visar det sig dock att vi, förmodligen, har skopat upp glassen på fel sätt i alla år.
Annons
Så gör du mangoglass på fem minuterBrand logo
Så gör du mangoglass på fem minuter

Värmeböljan drar in över Sverige. Det är inte för intet man blir en smula sugen på att svalka sig. Och varför inte göra det med lite glass? Gärna kulglass!

Nu visar det sig dock, via ett klipp som cirkulerar i sociala medier, att vi i alla år har skopat upp glassen på helt fel sätt. Det sätt vi är vana vid, att helt enkelt använda en sked eller skopa, köra ner den i paketet och ta upp en kulformad mängd glass är inte korrekt, inte alls.

En man på TikTok avslöjade nyligen att alla som öser ur sin glass med en sked helt enkelt sysslar med onödigt krångel! Dels behöver man använda mer muskelkraft än vad som egentligen är nödvändigt. Och dels får man också upp mindre glass än önskat. Särskilt om glassen är hård. TikTok-mannen erbjöd en helt annan lösning. Vilken? Använd inte sked! Skippa skopan. Det du behöver – egentligen – är en enkel kökssmörkniv.

Så skopar du upp glassen ur paketet – på rätt sätt

TikTok-användaren Dr George Christos berättade att han fått nys om knivtekniken, provat den och insett hur mycket bättre den var (och är!). Mannen, vars TikTok-profil går under namnet @justgeorgeous, la upp en video på sig själv då han försökte skeda ur glassen som var stenhård (som så ofta) efter att precis ha tagits ur frysen. Han förklarade sedan:

– Ett enkelt sätt att få ut glass ur en behållare utan att böja skeden? Använd en kniv!

Dr George Christos bevisade att hans hack verkligen fungerade – genom att filma hur han skar igenom vaniljglassen med en kniv och därefter placerade den i en skål – allt med minimal ansträngning.

Videon med Georges geniala knep har blivit viral. I skrivande stund har den 122 000 likes. Många har förvånats av knivtricket. En person skrev chockat: "Vad?! Aldrig!"

Källa: The Sun

Annons