Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

En av världens 25 bästa takbarer finns i Sverige – vi vet var!

27 maj, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Lyxweekend, staycation eller bara en utekväll – takbaren på The Winery passar till allt. Och vinutbudet, utsikten och poolen gick inte obemärkt förbi när Vouge gjorde en lista över 25 fantastiska takbarer i världen.
Annons

Det finns ju knappast något härligare, mer somrigt eller lyxigt än att spendera en kväll på en takbar. Goda drinkar, bra musik, härligt sällskap – och inte minst takbarens trumfkort – en magisk utsikt.

Men måste man åka till New York eller Los Angeles för att få ta del av den här lyxiga känslan? Nej, så klart inte. Även i Sverige har vi fantastiska takbarer.

Australiensiska Vouge har nyligen utsett 25 av de bästa takbarerna på hotell i världen och då placerar sig The Winery Hotel i Solna bland dem med sin mix av industriell och rustik design och sitt stora utbud av kvalitetsviner. Och det är inte första gången deras rooftop uppmärksammas.

– Förra året blev vi listade i Forbes Magazine och i år är det Vogue som hittat till oss. Det är så roligt och ett kvitto på att vi lyckats skapa en känsla som lockar, säger Jan Söder, designer och en av ägarna till The Winery Hotel.

Perfekt för en staycation

Man kan inte klaga på sällskapet i listan heller. Bland de takbarer som finns på listan återfinner vi lyxiga hotell som The Silo Hotel i Kapstaden, Banyan Tree i Bangkok, Dream Hotel Hollywood i Los Angeles, HGU Rooftop by John DeLucie i New York, Andaz i Singapore och Hotel Fasano i Rio de Janeiro

Annons

Att ha en bra takbar inom landets gränser är ett sätt att kunna semestra och få lite internationell känsla, utan att behöva flyga.

– Vi vill vara en oas för vinälskare och livsnjutare. Känslan av New York och Toscana får besökaren att färdas långt bort utan att behöva göra det rent fysiskt. Man behöver inte längre åka till Singapore, Sydney eller Los Angeles för att få en hotellupplevelse utöver det vanliga. Det räcker att ta elscootern till Solna, säger Jan Söder.

Takbaren på The Winery.
Från takbaren på The Winery Hotel har man utsikt över Brunnsviken.

Fotbolls-VM i takbaren

Vill du besöka The Winery Hotel får du ta dig till Solna utanför Stockholm där de erbjuder olika paket för dig som vill hänga på taket.

En nyhet är att du kan hyra ett dagrum på hotellet och alltså ha tillgång till ett hotellrum under hela dagen, fram till 21, och såklart simma i takpoolen och dricka goda viner i takbaren. Den 14 juni arrangeras den stora takfesten, i augusti är det Pride och varje fredag hela sommaren är det livemusik och DJ’s. Under sommarens fotbolls-VM kommer du också att kunna njuta av vin och kolla på matcherna på storbilds-tv.

Foto: The Winery Instagram

 

Läs mer:

Annons